StoryEditor
Hajdukoprostio se

Kao što je odlazak Pršira označio kraj Gojunove ere, odlazak Tahiraja povezujemo s ostavštinom bivšeg sportskog direktora Saše Bjelanovića

16. listopada 2020. - 07:36
Tom Dubravec/Cropix

Ode i Francesco Tahiraj, nakon Jurice Pršira koji je otišao u Goricu, sad se Hajduk oslobodio „pritiska” još jednog pričuvnog igrača na razmeđu prve i druge momčadi, a to je talijanski Albanac Tahiraj.

Što ti je karijera, životna raskrižja. Tahiraja je u proljeće, taman prije lockdowna htio pod zastavu uzeti albanski izbornik Edy Reja i njegov pomoćnik za kondiciju Luigi Febbrari. Obojica nekoć u Hajduku, gledali su stavit Francesca u „roster” reprezentativaca Albanije.

U to je stigla korona. Tahiraj je pod Igorom Tudorom bio u zamahu, nakon toga uslijedio je pad. Tudor ga je forsirao na poziciji bočnog igrača u sustavu 3 – 5 – 2, ali nije udovoljio zahtjevima. S igračima tipa Tahiraj, Brnić, Blagaić, Hamza Barry... bivši trener se nije svidio ni publici, niti se nakupio bodova.

Tahiraj je potom pao u drugi plan, zajedno s Brnićem su ga nedavno preselili u drugu momčad. Brnić je perspektiva i za njega vrijeme radi, ali je Tahiraj brzo našao način da se sporazumno raziđe, makar je imao ugovor do 2022. Očito je postao višak.

Zastupnik, odvjetnik Goran Lučić dogovorio je razlaz, a Tahiraj se oprostio riječima:

- Kad sam dolazio izabrao sam baš Hajduk jer me privlačila ideja zaigrati pred tako posebnim navijačima. I tadašnji trener Siniša Oreščanin me želio. Na žalost, samo sam kod Oreščanina igrao na svojoj prirodnoj poziciji, a sve se poslije razvijalo kako nisam očekivao. Odlazim sa žaljenjem jer nisam uspio dati sve što sam želio, žao mi je zbog mnogih dragih ljudi koje sam sretao, a gaje nestvarnu ljubav prema Hajduku – objavio je.

Hajdukov vrtuljak igrača

Tahirajov odlazak je znakovit. Kao što je odlazak Pršira nakon Špikića označio kraj Gojunove ere, ovo povezujemo s ostavštinom bivšeg sportskog direktora Saše Bjelanovića.

Samo ćemo pobrojati: Tahiraj, Svatok, Beširović, Vučur, Ivanovski, Duka, Eduok, Bulos.

Međutim, da ne biste krivo shvatili, nije stvar u imenu glavnog kreatora. Bjelanović je čistio iza Marija Branca: Memolla, Filip, Fomitschow, Šehić, Lopez, Said, Gentsoglou, Carbonieri...

Tako se vrti Hajdukova svakodnevnica, golema je fluktuacija igrača, a kvalitetan skok izostaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 07:40