StoryEditorOCM
Hajdukkomentar

Kalinić je razbio ‘poljudsku omertu‘: istresao je prljavo rublje na vidjelo svima i podsjetio na neka druga vremena

Piše Pero Smolčić
11. rujna 2024. - 15:27

U rijetko viđenom nastupu Nikola Kalinić podsjetio je na neka druga, slavna vremena splitskog Hajduka. Vremena kada je klub imao niz berekina u svojim redovima koji su imali stav izvan terena, ali i na njemu.

Kalinić se sasvim otvorio i istresao prljavo poljudsko rublje na vidjelo svima. Tko je koliko kriv? Koliko je i sam Kalinić stvari napravio pogrešno? To je nešto o čemu se može raspravljati, ali svima je sada jasno da na Poljudu baš ne cvijeta cvijeće. Naprotiv, uhvatio se korov znatno veći od onoga što je napadao poljudski travnjak.

U neka druga vremena, kada Hajduku nije bilo strano ni osvojiti titulu, a bilo ih je, verbalni su ratovi bili nešto sasvim normalno, no posljednjih se desetak i kusur godina sva ta prljavština pometala pod tapet čime se tek stvarao privid sklada, a u biti je problem samo bubrio. A sada je ‘čir pukao‘.

Mnogi su odlazili i bilo bi zanimljivo čuti što imaju za reć‘, ali mahom šute. Kao da na Poljudu vlada omerta, zavjet šutnje. Recimo, bilo bi zanimljivo čuti što je o svemu nakon odlaska imao reći Lukša Jakobušić. No, većina se do sada odlučila na šutnju vjerujući kako tako štite interese kluba, a u biti je sasvim suprotno.

Teško je danas dobiti i izjave bivših članova nadzornog odbora Hajduka, uglavnom ne žele ‘talasati‘, a trebali bi. Jer ako doista žele dobro klubu, trebali bi nešto kazati. Kako izaći iz začaranog kruga koji ne vodi nikamo. Kao onaj Oliverov brod u boci. Hajduk ne funkcionira, troši kadrove na sasvim krivi način dok se od nekoć velikog kluba radi sve veća - sprdačina.

Kalinićev istup nije toliko bitan zbog svih onih pikanterija koje je iznio, koliko je krucijalan zbog same činjenice da je progovorio. Jer ‘vrime je‘ da i akteri iznutra kažu što ne valja. Da ne ostane sve na nekolicini novinara koje se brzinom munje proglasi neprijateljima kluba. Dok su valjda prijatelji kluba oni koji skrivaju pravu istinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 15:28