StoryEditorOCM
HajdukNije do njih

Kalinić izabrao, Jurić pred vratima, ali potrebna je još jedna stvar: doznali smo zašto Nadzorni odbor mora čekati

Piše I. R.
8. lipnja 2024. - 14:23

Ivan Jurić samo što nije postao novi trener Hajduka. Vijest je to koja je jučer prostrujala hrvatskim medijima i očekivano izazvala veliko zanimanje. Hajduk je uvijek goruća tema... Jurić je taj, tvrde svi izvori. Sportski direktor Nikola Kalinić je ‘pikirao‘ baš na njega. Dakle, njegov je izbor, njegova želja. A sjetimo se da je svojedobno Jurić bio i velika želja bivšeg predsjednik Lukše Jakobušića.

Nekadašnjeg stratega Verone s bogatim iskustvom u Italiji ‘amenovao‘ je i predsjednik Ivan Bilić. Čeka se, stoga, samo da cijeli posao potvrdi Nadzorni odbor na čelu s Aljošom Pavelinom. Doznali smo i što se točno čeka. Nije problem u nadzornicima, oni ne odugovlače, već se čeka kompletiranje dokumentacije. Hajdukov Nadzorni odbor još nije dobio sve ‘papire‘, odnosno prijedlog na uvid jer on nije kompletiran. Čeka se sva Jurićeva dokumentacija.

image
Jakov Prkić/Cropix

Kalinić konačno pronašao novog trenera? Bio je velika Jakobušićeva želja, a sada je pred vratima Poljuda, evo detalja

Sređivanje financija bi trebao biti prioritet na Poljudu, ali i uspostava sustava, Europa rješava puno toga

Ne mogu, dakle, ni odobriti Jurićevo preuzimanje klupe Hajduka jer dokumentacija nije potpuna, a u ovakvim poslovima sve mora biti ‘jedan kroz jedan‘. Nema šale s birokracijom i Nadzorni odbor želi biti siguran.

image
AFP

Jurić je zbog Hajduka navodno odbio i puno unosnije ponude iz inozemstva. Ali kako obostrana želja postoji, čini se da je presudilo Jurićevo navijačko srce. U ‘eteru‘ je jučer opet isplivala njegova sada već kultna izjava dok je bio trener Torina.

- Ne mogu to baš objasniti. Ja sam nogometni trener, zapažam tu pripadnost i mogu ju osjetiti. Postoji mnogo situacija, od Superge pa nadalje, u kojima možete vidjeti snagu ovog kluba i društva koje se oko njega okuplja. Ili ste rođeni ovdje, ili jednostavno imate taj osjećaj u sebi – govorio je Jurić.

Trebao bi postati novi trener, a ovo su njegove riječi: ‘Dajem sve za klub, ali ja sam iz Splita i plačem za Hajdukom‘

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 03:28