StoryEditor
Hajduksvašta...

Kakva je ovo pravda: Hajduku za ulazak navijača u teren sto tisuća kazne, a za gađanje lože bengalkama i istu stvar Rijeci i Dinamu skoro pa ništa?!

Piše Frane Vulas
17. lipnja 2022. - 20:04

Zbog navijačkih incidenata na finalu Kupa odigranom na Poljudu odlukom Disciplinske komisije HNS-a Hajduk je kažnjen sa sto tisuća kuna, a Rijeka sa pedeset. Hajduku se na teret stavlja „upotreba pirotehnike i ulazak navijača na teren”, a Rijeci „upotreba pirotehnike, bacanje iste prema loži i na teren, te uzrokovanje prekida utakmice na dvije minute”.

Kada se povuče paralela sa svibanjskom prvenstvenom utakmicom Šibenika i Dinama odigranom na Šubićevcu u kojem su Zagrepčani pobjedom osigurali naslov prvaka, kada su navijači „modrih” prodrli u teren u slavlju, klub iz Maksimira nije uopće kažnjen zbog toga.

Prema službenom obrazloženju odluke disciplinskog suca Alana Klakočera Dinamo je za taj susret kažnjen sa 35 tisuća kuna „zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača”. Podsjetimo, nakon tog susreta Šibenik je objavio da je fizički napadnut i ozlijeđen jedan od redara.

A vratimo li film pet godina unatrag, kada su navijači Rijeke nakon 4:0 domaće pobjede nad Cibalijom prvi naslov prvaka u povijesti kluba ušli proslaviti na travnjak, reagirao je kaznom tadašnji disciplinski sudac. Saša Pavličić-Bekić tada je Rijeci odrezao osam tisuća kuna kazne „zbog upaljene dvije baklje na istočnoj tribini u 87. minuti utakmice te ulaska navijača u teren za igru neposredno po završetku utakmice”.

Dakle, Hajduku za ulazak navijača u teren (i pirotehniku svima) sto tisuća kuna kazne, Rijeci osam, a Dinamo je prošao bez kazne.

Ili neka nam slobodno dokažu da je bilo suprotno. Pritom je finale Kupa utakmica u organizaciji HNS-a, Hajduk nije (jedini) domaćin, formalno je to čak bila Rijeka. Da, navijači Hajduka su ušli u travnjak na završetku susreta, moglo se nešto dogoditi, ali osim sada već očekivanog dobacivanja bakljama s navijačima Rijeke na tribini poslije susreta nije bilo većih incidenata.

Najveći incident na susretu dogodio se kada su pred kraj utakmice navijači Rijeke na zapadnoj tribini gađali „obične” navijače i uzvanike u loži upaljenim bakljama.

Tada je netko zaista mogao biti teže ozlijeđen. Da, točno je i da je Hajduk recidivist što se kazni tiče.

Ali zar to nisu i Rijeka, Dinamo... Zar ove sezone navijači Rijeke nisu na Rujevici ušli u teren i fizički napali igrača (na kraju prvog poluvremena) i jednog člana stručnog stožera Hajduka (na isteku susreta)?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 07:09