StoryEditor

Jurica Buljat: Važna je samo pobjeda, pa makar zabio Subašić

Piše PSD.
11. rujna 2010. - 18:37
Dan nakon velikog derbija pouzdani stoper “bijelih” i reprezentacije Jurica Buljat proslavit će 24. rođendan. Dinamo je dan ranije, prigoda da se slavljem nad najvećim suparnikom, čast svima, čestita i ugase svjećice na svečarskoj torti.

- Ja to ne bih tako gledao. Bit će vremena za proslaviti rođendan. Dinamo je ipak posebna priča. Moj rođendan nema neku poveznicu s derbijem, to su dvije različite priče. Volio bih pobijediti u derbiju bez obzira što će biti dan kasnije - kaže Jurica.

Ipak Dinamo je posebni zalogaj, sve se gotovo zna, ali što bi moglo biti presudno - kolektiv ili jedan posebno inspirirani pojedinac?
- O Dinamu ne treba previše trošiti riječi, znamo sve. Novi ih je trener trgnuo, zaigrali su bolje, vidjeli smo ih na djelu. Međutim, to nas ne treba zabrinjavati, imamo i mi kvalitetu i adute za dvoboj. Neka svatko odigra najbolje što može, pa ćemo na terenu vidjeti konačan ishod. Naša snaga je u kolektivu, uvijek smo na taj način lomili protivnike. A kao kolektiv smo uvijek izbacili i pojedinca koji bi odlučio susret.

Ako bi, recimo nakon kornera, postigli odlučujući zgoditak bi li to bio najljepši poklon za rođendan ?
- Ne bih se zamarao time. To je sada u drugom planu. Ne bih ja imao ništa protiv niti da Subašić zabije za pobjedu. Dapače. Važno je da mi odigramo dobro i ubilježimo pobjedu. Pa neka zabije bilo tko tko bude u “bijelom” dresu.

Pričalo se i o novom ugovoru, i to bi dobro došlo kao rođendanska čestitka.
- Moje je da odigram najbolje što mogu, nametnem se svojim igrama i u Hajduku, ali na taj način steknem i povjerenje izbornika za nastupe u reprezentaciji. A što će biti sa ugovorom ? O tome neka brine Uprava. Neka svatko obavi svoj dio posla i svi ćemo biti zadovoljni.


ROBERT RADICA

Izdvojeno