StoryEditorOCM
Hajdukdi ovo ima?

Jučerašnja ‘predstava‘ na Poljudu odjeknula je i do Španjolske, pogledajte doček Rakete u videu koji još niste vidjeli

Piše Sport SD
22. srpnja 2024. - 08:37

Ivan Rakitić jučer je poslijepodne sletio u Split nakon što je večer ranije i službeno postao igrač Hajduka. Ubrzo nakon dolaska u grad, bivši hrvatski reprezentativac je stigao na Poljud gdje je predstavljen na konferenciji za medije.

Tisuće navijača su dočekale Raketu na Poljudu, pozdravivši najtrofejnijeg nogometaša koji je ikad zaigrao za Hajduk. Rakitić je bio jedan od ključnih igrača Hrvatske koja je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji osvojila srebrnu medalju. S Barcelonom je bio osvajač Lige prvaka, dvostruki osvajač Europske lige sa Sevillom, ima četiri osvojene La Lige, četiri Kupa Kralja, dva španjolska Superkupa, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo, a u svojim vitrinama ima i švicarski i njemački Kup. 

image
Vojko Basic/Cropix

"Da mi je netko rekao prije tri mjeseca da će se ovo dogoditi, ne bi mu vjerovao.  Ja sam Hrvat, meni je Hrvatska sve i s godinama sam se počeo vezati za ovu sredinu. Osjetio sam da me Hajduk želi i to je od prvog dana bilo sasvim jasno. Napravit ću sve da pomognem i klubu i gradu i državi.Jedva čekam da zaigram, idemo utakmicu po utakmicu i ne želim razmišljati što će biti za devet mjeseci", kazao je Rakitić na predstavljanju u Bijelom salonu na Poljudu.

Navijače je Rakitić, držeći u rukama šal Hajduka, pozdravio s balkona poljudskog stadiona. Mnoštvo je skandiralo njegovo ime, a nogometaš je taj šal podigao i izazvao oduševljenje navijača koji se nadaju da je njegov dolazak još jedan dio slagalice koja će srušiti dominaciju Dinama u domaćem prvenstvu i u Split donijeti prvi naslov državnih prvaka od sezone 2004./05.

image
Duje Klaric/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Kako je izgledao nevjerojatni doček, o kojem su se raspisali i Španjolci, pogledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 04:35