StoryEditorOCM
HajdukProzivka Hajduka

Jedno pojačanje već je stiglo na Poljud, drugo se očekuje do okupljanja, a mladi nogometaš napustio je momčad

Piše Frane Vulas
2. siječnja 2024. - 16:17

Odmor jesenskog prvaka je završio, kreću pripreme za drugi dio sezone u kojem Hajduk lovi toliko željeni naslov prvaka. U srijedu u 16 sati ‘bijeli‘ će na Poljudu odraditi prvi trening na startu priprema za nastavak sezone.

Nogometaši trenera Mislava Karoglana na odmoru su bili od 17. prosinca i derbija s Dinamom u Maksimiru u zadnjem kolu jesenskog dijela SuperSport HNL-a (0:0). Petnaestak dana momčad je odmarala. Danas će stručni stožer po prvi put okupiti momčad, a nakon nekoliko dana rada u Splitu ‘bijeli‘ će u Istru. Centralni dio priprema za drugi dio sezone odradit će Hajduk u Umagu.

Povratak Kalinića, očekuje se Kleinheisler

U iščekivanju početka priprema navijači željno iščekuju dolazak Laszla Kleinheislera (29). Čeka se bijeli dim s Poljuda, a mađarski veznjak/krilo se očekuje na prvoj prozivci ‘bijelih‘. Kleinheisler je dobro poznato lice u HNL-u. Iskusni mađarski internacionalac je prije gotovo točno godinu dana iz Osijeka preselio u grčki Panathinaikos u transferu teškom pola milijuna eura, a potpisao je do ljeta 2026. godine. Međutim, nije se tamo naigrao ove sezone. Samo pet nastupa je upisao, a tek 77 minuta proveo je na travnjaku. Činilo se kako je već prethodnih dana Kleinheisler vrlo blizu Hajduka, ali krajem godine kormilo atenskog velikana preuzeo je legendarni turski trener Fatih Terim pa je cijela priča dobila novi kontekst i oduljila se.

Tottenhamov Ivan Perišić je stalna želja Hajduka, ističe mu ugovor s londonskim klubom na kraju sezone. Zbog teške ozljede ligamenta koljena na travnjak bi se mogao vratiti tek u završnim kolima ove sezone. Tada bi trebao hvatati formu za Euro, bit će svakako u velikoj borbi s vremenom gdje god da hvatao formu.

image

Nikola Kalinić

Ante Čizmić/Cropix

U odnosu na prvi dio sezone momčadi će se sigurno na pripremama priključiti Nikola Kalinić. Iskusni napadač već je ranije postigao dogovor s Karoglanom i vodstvom kluba. Odlučeno je da će se prvo pripremiti za početak priprema, a onda priključiti momčadi. Povratak je to Kalinića u momčad nakon što je do početka ove sezone nešto manje od sezone i pol po povratku iz inozemstva proveo u Hajduku, a onda se nezadovoljan statusu u momčadi kod Karoglanovog prethodnika Ivana Leke poslije isteka ugovora ljetos razišao s klubom. Međutim, tada znakovito nije i objavio kraj karijere. Sada će pokušati pomoći ‘bijelima‘ u borbi za osvajanje prvog naslova prvaka poslije 2005. godine, odnosno dvostruke krune. Podsjetimo, u četvrtfinalu SuperSport kupa Hajduk će ugostiti Varaždin na Poljudu. Petog siječnja napunit će Kalinić 36 godina.

Diallo s reprezentacijom, Vušković otišao

Kalinić se vratio, ali neće biti Ismaela Dialla (26). Hajdukov lijevi bočni neće se pojaviti na pripremama koje će u cijelosti preskočiti zbog toga što je pozvan u reprezentaciju Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija, a preskočit će i prvi dio nastavka sezone. Kontinentalno prvenstvo Afrike igra se od 13. siječnja do 11. veljače, a domaćin je baš Diallova domovina. Zanimljivo, dosad Diallo nije nastupao za reprezentaciju. U Hajduku mu se otvorila prilika nakon što je tešku ozljedu ligamenta koljena zaradio Dario Melnjak za kojeg je sezone završila sredinom jeseni. Tako će Hajduk po trenutnoj situaciji na startu priprema od lijevih bekova imati samo mladog Šimuna Hrgovića (19), člana prošlosezonske juniorske momčadi koja je igrala finale Lige prvaka. Barem dok ne stigne pojačanje i na toj poziciji.

image

Luka Vušković

Nikša Stipaničev/Cropix

Nema više u kadru li Luke Vuškovića koji je us sklopu dogovora o transferu u Tottenham otišao u londonski klub. Ove zime će Tottenham odlučiti gdje će ga poslati na posudbu. Po svemu sudeći mogao bi u idućem periodu igrati u Nizozemskoj. S posudbe iz Radomlja se pak u Hajduk vratio stoper Dominik Prpić koji se očekuje na prozivci, kao i drugi mladi igrači.

U Umagu će momčad boraviti od 8. do 20. siječnja. U tom periodu odigrat će četiri pripremne utakmice. Slovenski Aluminij iz Kidričeva bit će protivnik Hajduka 9. siječnja u prvom prijateljskom ogledu u sklopu priprema za nastavak sezone. Tri dana kasnije Karoglanov sastav igrat će protiv mađarskog Mol Fehervara, dok je 17. siječnja u planu utakmica sa slovenskim Koperom. Posljednjeg dana boravka u Umagu Hajduk će igrati s poljskim Slask Wroclawom.

Prvu utakmicu drugog dijela sezone nogometaši Hajduka odigrat će 28. siječnja. U nastavku SuperSport HNL-a tog dana igrat će jadranski derbi s Rijekom na Poljudu (17.45 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 16:31