StoryEditorOCM
HajdukVAR je zvao suca

Je li Osijek oštećen na Poljudu? Zebec je dugo gledao snimku, pogledajte spornu situaciju prije gola Livaje

Piše SPORT SD
1. rujna 2024. - 08:47

Pritiskao je Hajduk u drugom dijelu, Malenica je izvodio čuda na vratima, ali u 56. minuti nije imao šanse. Nakon lijepe kombinacije s Pukštasom, Livaja je pobjegao obrani i zabio jedini pogodak na utakmici. Bila je to erupcija oduševljenja na Poljudu, iako je izgledalo da opet Livaja mora skoro pa sam igrati, nositi momčad.

No, nije se odmah nakon gola nastavila igra, VAR je pozvao suca Zebeca na provjeru, riječ je bila o potencijalnom prekršaju Prpića u začetku akcije.

Dugo je Zebec gledao na VAR monitor, pa kada se činilo da je konačno donio odluku, vratio se ponovno nešto potvrditi, pogledati.

Konačna odluka, gol je na kraju prihvaćen, bio je to jedini gol na utakmici. Zabio je koju minutu kasnije i Pukštas, lijep gol glavom. Ponovno se dugo nešto pregledavalo, povlačili su crte u VAR-u, jasno je da Pukštas nije bilo u zaleđu, ali neki njegovi suigrači jesu. Nije pogodak vrijedio, mišljenja su mnogi da je moglo biti 2:0.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Bilo kako bilo, smatrat će neki da je Osijek oštećen, a i trener gostiju Coppitelli je imao primjedbi na suce:

- Moram spomenuti sudačke kriterije, jednostavno ne razumijem, uništili su dinamiku utakmice. Ipak, Hajduk je bio puno bolji danas.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:57