StoryEditorOCM
Hajdukbogat životopis

Je li legendarni vaterpolist novi predsjednik Hajduka? Igrao je bez plaće 18 mjeseci, ima karijeru za pamćenje

Piše SPORT SD
8. travnja 2024. - 18:23

Lukša Jakobušić je bivši, s mjesta predsjednika Hajduka smijenio ga je danas Nadzorni odbor. Dosta neslavno je Jakobušić dočekao svoj kraj u Hajduku. Iako je uzdigao klub na nekoliko razina, nije uspio ostvariti zacrtane ciljeve.

Hajduk nastavlja dalje, Aljoša Pavelin, predsjednik NO-a Hajduka danas je izjavio kako je već spreman novi čovjek, ime je odabrano. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Josipu Paviću, bivšem vrataru hrvatske vaterpolske reprezentacije. Trebao bi preuzeti poziciju kroz idućih mjesec dana, koliko će mu trebati da sredi svoje privatne poslove.

Tako bi Hajduk i dalje trebao voditi čovjek iz svijeta vaterpola. Podsjetimo se, Jakobušić je bio na čelu VK Juga od 2013. do 2017. i najuspješniji je predsjednik u povijesti kluba.

Inače, Josip Pavić, rođeni Splićanin je s Hrvatskom osvojio mnoštvo medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, a ima i dva odličja s Olimpijskih igara. U Londonu 2012. je bio član zlatne reprezentacije, a iste godine je izabran za najboljeg vaterpolista svijeta. Na idućim OI u Riju je osvojio i srebro. Te, 2016. godine je izabran i da nosi zastavu na otvaranju Igara.

"Hrvatska hobotnica", nadimak je koji je stekao zbog svojih važnih obrana u reprezentaciji, a u bogatoj klupskoj karijeri koju je započeo u splitskom Jadranu je igrao za zagrebačku Mladost i grčki Olympiacos. Zanimljivo je da je kao najbolji vratar svijeta 18 mjeseci igrao bez plaće u Mladosti. Blizak je sa sada bivšim predsjednikom Jakobušićem, ali i proslavljenim reprezentativcem Elvisom Fatovićem, Lorenovim ocem.

Funkciju državnog tajnika obavlja od 19. prosinca 2022., kada je postao i ključni čovjek zadužen za problematiku izgradnje stadiona po cijeloj državi. Zadužen je za područje sporta, a osobito na realizaciji ulaganja u stadione i sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:37