StoryEditor
HajdukANKETA: ŠTO VI MISLITE?

Je li Bebek pogriješio? Mikulić: Kleo sam se sucu životom kako suparničkog igrača nisam sapleo!; Bradarić: Nadam se da će se bakljade iskorijeniti

16. prosinca 2018. - 19:30

Hajduk do pola zadovoljan. Ispred svlačionica mirno, obična utakmica, nije bilo pretjeranih emocija ni s jedne, ni s druge strane. Prst se upirao u trenutak odluke. Slobodni udarac je jedini potom pogodak.

Domagoj Bradarić, kapetan Hajduka po prvi put, sa 19 godina među najmlađim kapetanima u povijesti, rekao nam je:

- Čast mi je što sam bio kapetan, velika je stvar predstavljati Hajduk. Utakmica je bila dosta tvrda, cijelo prvo poluvrijeme. Otvorila se tek kasno, u nastavku. Najprije su oni bili bolji, ali onda je skoro cijelo drugo poluvrijeme sasvim nama pripalo.

- Bez obzira na taj primljeni pogodak početkom drugog dijela, igrali smo baš dobro u nastavku. I šteta je što smo na kraju izgubili. Iz slobodnog udarca. Zaslužili smo, mislim, nešto više. Nadam se da će nam na proljeće sve krenuti puno bolje.

 

Kako vam se čini ambijent, opet su se baklje palile na obje strane?

- Žestoko se navijalo... I to je dobro. Atmosfera je bila dobra. A ja se nadam da će se bakljade iskorijeniti iz hrvatskog sporta – rekao je Bradarić u televizijske mikrofone.

A sad o trenutku odluke. Božo Mikulić, stoper "bijelih", potvrđuje naše sumnje kako prekršaja nije bilo, a dosuđen je slobodni udarac, iz kojega je Dinamo zabio jedini, pobjedonosni gol:

 

- Prekršaj nije postojao! – decidiran je Mikulić.

- Kleo sam se sucu životom kako suparničkog igrača nisam sapleo! Pitao sam suca već ranije što to radi s tim pustim sviranjem nekih mini-prekršaja?! Na žalost, to je presudilo. Nadam se da nije namjerno pogriješio, nego da je loše vidio. A uvjeren sam da je slobodni udarac bila njegova pogreška.

Nema druge nego pregledati snimku.

Josip Posavec, vratar Hajduka, rekao je:

- Ostao mi je gorak okus s ove utakmice, zbog poraza. Ali, vidi se i to treba istaknuti, da smo na dobrom putu. Nadam se da ćemo još više usvojiti trenerove ideje.

O prekršaju Mikulića, kako je to vratar s branke vidio, Posavec je kazao:

- To su situacije 50:50, većinom se to sudi za domaćina.

Je li se moglo obraniti slobodan udarac, pitali smo.

- Nije... - odgovorio je Posavec. Očito.

U redovima Dinama junak je bio Poljak Kadzior, Konđor, slavilo ga se:

- Sretan sam zbog pogotka, meni inače dobro idu slobodni udarci. Bio je ovo šlag na tortu cijele naše jeseni.

A je li bio prekršaj?

- Osjetio sam kontakt na leđima i pao – iskren je poljski Kondor, Dinamova zlatna pričuva. Pobjednik ovog hrvatskog derbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:04