StoryEditor
Hajduktraži se uspjeh

Jakoliš: Iznenadio nas je loš teren u Splitu, Torcida i agresivni Hajduk, ali je 0:0 otvoren rezultat, svima još igra

15. kolovoza 2018. - 16:05
jak00

Nigdje bez hajdukovaca, Šibenčanin Antonio Jakoliš je član ex Steaue, a press-officer domaćih, gospodin Catalin, za ljubav dolaska novinara iz Splita skrio ga je od pogleda domaćih, za par blic-pitanja, odmah nakon treninga:

- Motiv u našoj momčadi je golem, Europa je velika stvar za nas, osjeća se naboj velike momčadi i kluba koji uvijek ističe svoje trofeje i osvajanje svojedobno Kupa prvaka (1986., op. a.) Nogomet je ovdje još važniji nego u Hrvatskoj, još praćeniji od medija, puno ih je više nego u Hrvatskoj i sve se prati na svakom koraku. I traži uspjeh.

Vi ste igrali sad na desnom beku u prvenstvu?

- Jesam, igram kako me trener postavi, nije problem. Bio je malo drugačiji sastav... Ali, nisam sad u prvih 11, mislim za meč s Hajdukom, nisam. Osjećam to. Na klupi sam.

Kakva su očekivanja?

- Ovdje smo najprije svi iznenađeni koliko je teren u Splitu bio loš, moji nisu mogli sebi doći. Onda ih je i Torcida iznenadila, neću reći prestrašila, ali koliko god sam im ja pričao i govorio o paklenoj atmosferi, ostali su zatečeni. I Hajduk još agresivan, napaljen. Iznenadilo nas je sve skupa, nismo odigrali kako znamo, ali je 0:0 otvoren rezultat, dobar za nas i Hajduk, svima još igra. Publika će sad nositi našu momčad.

Koliko će biti publike?

- Netko kaže 20, netko 30 tisuća ljudi. Bit će svakako dobra atmosfera, ljudi vole nogomet i spremni su glasno navijati. A mi želimo pobjedu, revanš.

Što će presuditi?

- Naše su dvije glavne odlike, posjed lopte i visoki presing. Vidjet ćete to u četvrtak, koliko ćemo uspjeti provesti.

Što vam se čini o Hajduku?

- Dobar protiv nas, ali u prvenstvu kao da im nešto ne štima, možda manjak motivacije, fali im realizacija, gledali smo ovo sad protiv Rijeke. Stvarno ne znam. Protiv nas su bili dobri.

Kako se živi u Bukureštu?

- Veliki grad, puno prometa, ne bunim se. Dobar grad, glavni grad, ima sve što treba. Čak i više...

Uspomena na Hajduk?

- Uvijek proleti kroz misli.

Vi ste donijeli preokret u zadnjem osvojenom kupu, u prvoj utakmici protiv Lokomotive u Poljudu?

- Da, da, jesam (smije se, takli smo ga u žicu), kako ne... Jesam, dodao sam Kouassiju na praznu branku, samo da je ubaci... A poslije nisam ostao u klubu, ali što da se radi, život ide dalje... - Jakoliš je bio vrlo srdačan i spreman za razgovor. Hajdukovac u dresu FCSB, što bi se reklo Steaue.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 22:33