StoryEditor
Hajdukračuni i financije

Jakobušić polako sklapa svoj tim: Ivan Matana dopredsjednik Hajduka

Piše Slaven Alfirević
16. siječnja 2021. - 08:02
Vojko Bašić/Cropix

Ivan Matana bit će dopredsjednik uprave Hajduka, odnosno Lukša Jakobušić sa čelne funkcije „bijelih” osnažuje svoju ulogu i dodaje svoju desnu ruku. 

Baš kako se i najavljivalo okružit će se pomoćnicima, suradnicima.

Dugo smo pisali kako je Jakobušić sam, a ranije su face uvijek bile u množini. Pa su tako u kvartetu funkcionirali Kos, Slovaček, Branco, Gojun, u nedavnom periodu čuven je postao tercet Brbić, Stanić, Kepčija... s time da je prethodno uz Brbića bio i Jakobušić kao dopredsjednik, a Bjelanović sportski direktor. U prvom mandatu Brbić je bio ruku pod ruku s Vučevićem.

Kad je Jakobušić preuzeo ulogu predsjednikaprije dva i pol mjeseca u startu se u trenu razišao sa Stanićem i Kepčijom koji su se nakon razgovora, istini za volju, sami povukli. Nisu smijenjeni, što vole istaknuti u kasnijim razgovorima. Istina. Međutim, što se tiče pozicije predsjednika dođe mu na isto, Lukša je ostao sam duga dva mjeseca. Čini nam se da je tako i htio.

Lukšina ‘trijada’

Ne zadugo, najprije je doveo sportskog direktora, stigao je Mindaugas Nikoličius s prvim danima Nove godine, a sad evo i Ivan Matana stiže.

Uski krug hajdukologa pozna Matanu kao bliskog suradnika u akcijama Našeg Hajduka, u svojstvu volontera, što mu svakako služi na čast. Matana je diplomirani ekonomist, radio je u posljednje vrijeme u Split Parkingu na funkciji rukovoditelja sektora računovodstva i financija, prije toga je bio u AD Plastiku.

Sigurno ćemo o Matani saznati mnogo više kad ga „bijeli” predstave. Sjećamo se kad je Brbić predstavljao Jakobušića kao svoju dodatnu energiju i dao mu da se između ostalog bavi pitanjima odnosa s HNS-om i pokušaja da se uspostavi famozna Udruga prvoligaša.

Matane su, kažu nam, sve s Mljeta, kao Lukša snaga dalmatinskog juga. A Nikoličius zadarski zet! Jakobušić se okružuje svojim ljudima i već je oformio Trijadu, Jakobušić, Nikoličius, Matana, Hajdukova najnovija postava!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 23:39