StoryEditorOCM
Hajdukposljednji pozdrav

Iz Saudijske Arabije na komemoraciju Peri Nadovezi stigao i Goran Vučević, a pogledajte tko je još bio na Poljudu

Piše S. A.
22. ožujka 2023. - 13:00

Iz Saudijske Arabije stigao je na komemoraciji Peri Nadovezi i Goran Vučević i sam nogometaš i trener "bijelih". Iste funkcije koje je ranije obnašao i Nadoveza.

-Šjor Pero je bio poseban čovjek, stručnjak za kojeg sam imao sreću da me vodi kroz karijeru u nekoliko navrata. Tužan je dan za za Hajduk, Nadoveza je bio istinska legenda - rekao nam je Vučević.

Vedran Rožić nije često u Poljudu, ali je stigao neizostavno na oproštaj s Nadovezom:

- Vrhunac njegove karijere i jedne generacije bila je 1984. Žalim uvijek što nismo došli do finala, falilo nam je samo malo, jedan gol protiv Tottenhama. Ja sam kao mlad igrač počeo igrat uz njega, on je bio uzor, pomogao nam je da uđemo lakše na veliku scenu. Ja sam bio kapetan, a on trener, i te 1984. smo kup osvojili što je nezaboravna uspomena. Šteta što nismo bili prvaci, ali nas je ubijao ritam srijeda - nedjelja da budemo još uspješniji.

- Za mene je bio veliki čovjek, imao je petlju staviti me prvu utakmicu protiv Honveda. Trebalo je imat hrabrosti stavit mladog igrača da debitira u tako važnoj utakmici od prve minute. Sretan sam što sam mu ispunio očekivanja - rekao je Darko Dražić pun ponosa i sjete za velikim trenerom

Na Poljudu su još prisutni bili i: predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, direktor reprezentacija Stipe Pletikosa, pa trener Hajduka Ivan Leko s momčadi, Lovre Kalinić, Vlatko Đolonga, Vedran Rožić, Marinka Akrap, Ivan Katalinić, Josip Skoblar, Ante Žaja, Nikica Cukrov, Ivica Šurjak, Ante Ivković, Mišo Krstičević, Stipe Andrijašević, Mladen Pralija, Hrvoje Vejić, Vinko Begović, i mnogi drugi ... A u knjigu žalosti među ostalima upisali su se župan Splitsko--dalmatinski Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 21:30