StoryEditorOCM
Hajdukbit će sankcionirani

Iz Hajduka se oglasili o snimci sporne navijačke pjesme: ‘Ispričavamo se svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača‘

Piše PSD, S.A.
6. prosinca 2021. - 16:57

Marko Livaja u nedjelju je sjajnom partijom srušio Dinamo u Maksimiru, a nakon dočeka navijača u splitskoj zračnoj luci i na Poljudu, odlučio je proslaviti veliku pobjedu i u jednom splitskom noćnom klubu.

Tamo je, pak, snimljen kako zajedno s Danijelom Subašićem pjeva stihove: 'Mrzin Dinamo, srpsko ime to...'

Video, koji možete pogledati OVDJE, podigao je buru u javnosti, a o cijelom incidentu su se oglasili i iz Hajduka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača.

Ono što želimo je sagledati fenomen u cjelini, a ne gledati ga istrgnutog iz konteksta. Potenciranje rivaliteta u jeziku ultras subkulture uvijek barata pojmom mržnje, u svim derbijima diljem svijeta. Kada jezik i rituali subkulture dospiju u mainstream medije onda dobiju drukčije značenje i nastupa zgražanje.

Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija pljeskanjem odobravali skandiranje “ubi tovara” što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama kojima ne želimo pridodavati veliku važnost, jer što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju.

Kao Klub ćemo prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 08:25