StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Ivan Pudar nije osobito zadovoljan poljudskom predstavom Hajduka: ‘Igramo ‘u gomili‘ i čekamo da Livaja nešto napravi‘

Piše Ivan Renić
26. kolovoza 2022. - 20:46

Nije Hajduk uspio protiv Villarreala, čudo je izostalo. Poraz Bijelih u spektakularnoj atmosferi Poljuda za ‘Slobodnu‘ je komentirao proslavljeni hajdukovac Ivan Pudar.

- Oni su kvalitetnija momčad i o tome ne treba više govoriti. Što su sve napravili posljednjih godina u Europi... Ono što je Hajduk trebao napraviti u ove dvije utakmice je pokazati kakvom kvalitetom raspolaže i tako pobrati simpatije nogometnog svijeta. Ali u tome nisu uspjeli.

- Čini mi se da već dugo nemamo igru. Toliko je novih igrača, reprezentativaca, a prave igre još nema. Villarrealovi igrači u svim duelima su bili brži i jači. Hajduk je u svojoj zoni istrčavao na protivnika. Došli bi do tri-četiri metra i onda stali.

- Igramo na „gomilu” koja prolazi u domaćem prvenstvu, ali protiv ovakvih suparnika to nije moguće. Svi upiru prstom u Marka Livaju. Čekaju da zabije, asistira, namjesti gol, ma bilo što. Ali ne ide to uvijek samo od sebe. Moramo razmišljati o tome kako igrati kad njega nema.

- Villarreal je održavao rezultat. Ponovno su izveli gotovo čitavu drugu postavu. Znali su da njihove dvije špice mogu napraviti nered u Hajdukovoj obrani. Dojma sam da su mogli zabiti još koji gol da su htjeli. Ali ne treba se previše baviti njima.

- Mislim da je Hajduk napravio grešku u dvoboju s Dinamom. To je za nas trebala biti ključna utakmica, a ne ova s Villarrealom. To je bio susret na kojem se lomi prvenstvo. Da su to pobijedili, odvojili bi se od Dinama. Trebalo se fokusirati na tu utakmicu ako je titula u prvenstvu ono što želimo.

- Ono što je na kraju ipak najvažnije je to veselje navijača koji slave usprkos porazu. I dalje podržavaju klub i opet će zaspati sretni jer čekaju sljedeću utakmicu i Hajdukovu pobjedu. Svi se trebaju diviti njihovoj ustrajnosti i volji. Malo koji klub na svijetu može se pohvaliti toliko odanom vojskom navijača. To je san snova za naše hrvatske prilike. Eto, Dinamo je prošao u Ligu prvaka, ali ta atmosfera ne može se usporediti s ovom – zaključio je Pudar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 05:24