StoryEditorOCM
Hajdukrazočaran stanjem

Ivan Buljan: Klub je u raljama lava, rješenje postoji, ali određene strukture to neće dozvoliti

Piše Ivan Renić
11. rujna 2024. - 20:22

Tužno je jutro osvanulo na Poljudu nakon šokantne noći. Nikola Kalinić dobio je otkaz na mjestu sportskog direktora. Tri dana prije derbija. Svaki komentar je suvišan, iako su ih pune društvene mreže. Mi smo za riječ – dvije upitali legendarnog Ivana Buljana. Nije sretan šjor Iko. Boli ga situacija u klubu.

- Teško mi je komentirati jer nisam imao puno uvida u to tko je došao i kako, tko kako radi. Za mene su to skoro sve strani ljudi. Ali rezultat uvijek određuje ocjenu onima koji rade. Hajduk je u jako lošoj situaciji, može se i reći da godinama unazad nije bilo gore. Zabrinjava me ovo. Problemi su se nagomilali. Nije se ništa dogodilo preko noći.

Nisu za Hajduka

Popis problema je poduži...

- Puno igrača se dovelo koji nisu za Hajduka. Ne želim optuživati nikoga. Vjerujem da se radilo najpoštenije, ali... Bila je pogrešna procjena. Najgore mi je kad čujem: pa on ne košta ništa, došao je besplatno! Pa da je dobar igrač koštao bi nešto, ne bi bio slobodan, netko bi ga vezao ugovorom. Kako baš takvi u Hajduku završe – pita se Buljan.

image

Navijači Hajduka

Božidar Vukičević/Cropix

A onda i novac, plaće...

- Ako je istina to što se priča o plaćama koje primaju igrači, onda stvarno nemam riječi. To je totalno neprimjereno i preplaćeno. Ako je igrač dobar onda nitko neće ni spominjat koliko on zarađuje, ali ovako... Ako je nikakav onda se sigurno postavlja pitanje tko stoji iza toga.

Je li vam žao Kalinića?

- Naravno da je. Ja sam uvijek za kolegu, iako je on puno mlađi od mene. Žao mi ga je jer nepravedno je kako su mu to učinili. Pustite momka da radi bar godinu dana. Žao mi je svakoga tko doživi takvu situaciju. Dobio je otkaz, takoreći su ga šutnuli nogom u guzicu nakon tri mjeseca. To se tako ne radi!

Na duže vrijeme

Predsjednik Ivan Bilić očito je pripremao ovu odluku već neko vrijeme. No, čini se kako Kalinić nije znao što mu se sprema. Na mjestu novog sportskog direktora spominje se još jedan stranac nakon Mindaugasa Nikoličiusa. Bilić će morati brzo reagirati...

- Hajduku treba ozbiljan, profesionalan rad i to na duže vrijeme. Tko bi to bio? Ima puno bivših igrača koji vole klub i znaju posao, ali s obzirom na situaciju to očito nisu kriteriji po kojima se bira. Nisam protiv stranca ako je okretan i sposoban. Uostalom, većina nas bivših igrača smo negdje bili stranci u svojim karijerama.

Buljan bez zadrške predlaže, po njemu, jedino moguće rješenje kako bi Hajduk napokon krenuo naprijed i osvojio toliko željenu titulu.

- Jedino rješenje je da dođe jedan gazda, izvadi lovu i da klub krene prema gore, da se u Europi naprave ozbiljniji rezultati. Ali određene strukture to neće dozvoliti. Hajduk je u raljama lava – znakovito je za kraj poručio Iko Buljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 20:26