StoryEditorOCM
HajdukNA CESTI

Iris u Porscheu još uvijek vozi Marka Livaju na posao, no i ove su dvije svjetske megazvijezde bez vozačke dozvole

Piše Pero Smolčić
9. ožujka 2023. - 08:33

Iris Livaja objavila je na svome Instagramu video kako u Porscheu vozi do Poljuda. Nije u kadru, ali lako je zaključiti da video snima njezin dragi, Hajdukova zvijezda Marko Livaja. Ugodna vožnja uz zvukove pjesme "Felicita" (Al Bano & Romina Power).

- Ma nemam ja volje za to, još kad sam bio mulac nije me nikako privlačilo sjest za volan. Nisam ni vozački polagao. I uvijek bi me netko vozio... - kazao nam je u razgovoru za ‘Slobodnu‘ početkom prošle godine i dodao:

- Kako se snalazim? Imam dosta prijatelja, a i supruga Iris mi je na usluzi. Na primjer, u Ateni mi je AEK dao posebnog vozača... Ne, nemam u Hajduku vozača, ali prijatelji uskaču... Mislim da ću i to morati uskoro riješit, ne mogu se stalno izvlačiti. Djeca će narast, kćerka će u vrtić, pa moram onda i ja početi vozit da budem na usluzi, a ne da mi sve bude na supruzi...

image

Iris Livaja auto

Instagram Iris Livaja/

No, Iris, eto, i dalje vozi. Nije Livaja jedini, vrhunskim je sportašima uz silne obveze i teško pronaći vremena da se u kontinuitetu posvete vožnji. Dugo je zbog toga bez vozačke bio i vrhunski splitski tenisač Mate Pavić.

- Nisam još položio, nikako da uhvatim vremena, haha – zaključio je Mate 2019., kada je imao 26 godina.

No, uspio je kasnije.

Osim Livaje, brojne zvijezde svjetskog nogometa su bez vozačke dozvole, iz različitih razloga. Jedan od njih je Brazilac Richarlison koji je krajem prošle godine na ispitu imao 36 od 56 mogućih bodova i nije uspio proći.

- Problem mi stvara engleski jezik - požalio se Brazilac.

Poseban je slučaj i Francuza Kyliana Mbappea koji ima nevjerojatan vozi park, ali ne i dozvolu da vozi svoje limene ljubimce. U garaži su mu Ferrari 458, Audi R8, Mercedes i Range Rover kao i tri Volkswagena, od Tiguana do Touarega. No, "drugi im raspliće kosu"....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 03:12