StoryEditor
Hajdukodlazak otpisanih

Intenzivno se pregovara, rastanak je blizu: Hajduk nudi tri plaće, evo što traže Futacs i Memolla

Piše Slaven Alfirević
30. kolovoza 2018. - 09:54

Marko Futacs i Hysen Memolla u pregovorima su da se završi njihova epizoda u Hajduku, odavna to pričamo, u Poljudu su se nadali da bi na stol mogla sletjeti kakva ponuda za njih obojicu, ili barem jednoga (Futacsa), pa da se mirnije raziđu s nekom odštetom koja bi pokrila troškove i uloženo otprije dvije godine kada su dolazili u paketu s tada novom posadom “bijelih”.

Angažirali su ih predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Marip Branco, trener Marijan Pušnik. Bio je to trolist koji je zamijenio prethodnike, ali i promijenio priču “naša dica”: Marin Brbić, Goran Vučević i Damir Burić sišli su sa scene.

Rečeno je, a bilo je u tome i te kakve istine, da se s golobradima kakve je u ime projekta forsirao Burić ne može daleko i da u njedrima nema djece godišta 1998. ili 1999. pa da odmah zakorače na scenu, da treba sačekati malo, da 2000. godište zakuca na vrata. A u međuvremenu treba mijenjati krvnu sliku momčadi, dovesti muževne likove odasvud.

Priča Kosa, Branca, Pušnika prihvaćena je, došla je nekolicina stranaca; Hajduk je tog ljeta zakucao na vrata Eurolige nikad jače, u play-off rundi trebalo je samo da Medunjanin promaši penal u raspucavanju s bijele točke protiv Maccabija iz Tel Aviva, ali nije promašio, a dalje je sve otišlo na mlin izraelske momčadi.

Od A klase do viška

Memolla je tretiran kao solidan lijevi bek s iskustvom igranja u Italiji, samo da zamijeni na primjer Zagrepčanina Marka Pejića koji se nije snašao, te Hrvoja Milića koji je prodan u Fiorentinu.

Futacs je pak stigao kao – klasa A igrač, kako ga je zvao od milja Pušnik. Čekajući ga poput boga da se osovi na noge, osposobi se nakon ozljede i epizode u Turskoj gdje je igrao malo, ozlijedio se teško i nije bio sretan u tretmanu liječenja.

Dalje je sve bolje poznato, Memolla je imao uspone i padove, nikad se do kraja nije nametnuo, a minule zime je operirao prepone. Mjesto mu je okupirao uporni Fomitschow što je jedno od većih pozitivnih iznenađenja. Memolla je pak prethodno odigrao partiju života protiv Brondbyja u Danskoj, zašto takve partije nije ponavljao, vrag zna.

Futacs je pak postao golgeter lige, sve počasti za Attilu našeg, kako smo mu tepali, Mađar je vratio nakon 25 godina trofej golgetera lige u Poljud, u sezoni 2016/17 zabio je osamnaest golova da bude naj-golgeter. Samim time ostaje zapisan zlatnim slovima u analima Hajduka. Nakon toga, nedugo, evo taman godina dana, teško se ozlijedio u Maksimiru, pokidao koljeno, sedam mjeseci trajao je oporavak.

Ulični napad

Futacsa se požurivalo u povratak, da bude spreman za finale Kupa, samo da zaigraju Almeida i on... Prije toga, poznato je, braneći Saida u okršaju s navijačima na ulici, dobio je udarac u glavu. I klik: želim otići... Ovaj grad nije dovoljno velik za sve nas...

Ako Memollu Kopić nije vidio ni na mapi, ostalo je nejasno oko Futacsa kako je to još uvijek nespreman?! Od odštetne klauzule od 1,5 milijuna eura i želje da to bude barem 700.000 eura, ništa...

Dakle, ništa od odštete, raspravlja se tek o broju plaća koliko će im Hajduk dati unaprijed samo da ih više ne vidi do kraja sezone. I to bi bila odšteta. Njih dvojicu da skinu s kazana. Igrači bi navodno još šest plaća, Hajduk nudi tri. Njihovi zastupnici su najavljeni na pregovore.

Rastanak se sasvim primakao, intenzivno se pregovara, a do raspleta su ionako preseljeni u B momčad.

#HAJDUK#MARKO FUTACS#HYSEN MEMOLLA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 19:22