StoryEditorOCM
Hajduklice koje ‘ne sluša‘

Postaje li Pukštas problem Hajduku? Imao je gospodski dogovor s Jakobušićem, na ljeto se sve promijenilo

8. listopada 2024. - 14:32

Rokas Pukštas nije tehnički najdarovitiji igrač, niti je jedan od onih sirovih talenata koji djeluju kao da su se rodili s loptom u nogama. Ali je bez obzira na to trenutno najatraktivniji eksponat Hajdukove svlačionice.

Mladi Amerikanac litavskog porijekla poznat je po svojoj ustrajnosti te maksimalno posvećenom pristupu treninzima i utakmicama, što je uostalom i dovelo do toga da je u ovom trenutku najvrjedniji igrač splitskog kluba - i po procjeni Transfermarkta (koja je daleko od "svetog pisma") i po interesu europskih klubova.

Zbog toga je poprilično neobična situacija u kojoj se sada nalazi. Naime, Pukštas se nije našao u kadru za utakmicu sa Šibenikom, jer je dan prije utakmice odradio individualni trening bez dozvole Gennara Gattusa, a onda je Hajdukov trener na presici otkrio prisustvo potencijalno šireg problema.

- Najveći problem s njim je što mislim da on kada sluša mene i moj stožer radi facu kao da nas ne sluša - rekao je Talijan.

Teško je točno interpretirati što Gattuso podrazumijeva pod tim izrazom lica "kao da ne sluša", ali možemo se pouzdati da netko s toliko godina igračkog i trenerskog iskustva zna o čemu govori. Stavimo li u kontekst to da je Amerikanac dobio samo 13 minuta na Rujevici i da je Gattuso već na presici prije utakmice praktički potvrdio da Pukštas više nije neizostavni član prvih 11, javlja se pitanje ima li Hajduk malo veći problem s 20-godišnjakom iz Oklahome?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 15:44