StoryEditorOCM
Hajduktransfer saga

Ibričić je napravio sve što je mogao: ‘Iskreno, traje kontakt s Hajdukom. Ovo će vjerojatno presuditi...‘

Piše Sport SD
12. srpnja 2024. - 07:27

Barem mjesec dana trajala je sapunica oko mogućeg dolaska Edina Džeke u Hajduk. Hoće, uskoro, pa je malo dalje, tu je, samo što nije. No sada je sve jasno, prije početka prijateljskog dvoboja Hajduka i Fenerbahčea sportski direktor turske momčadi Mario Branco bio je nedvosmislen po tom pitanju. 

- Edin Džeko je naš kapetan, jedan od najboljih strijelaca i najvažnijih igrača. Ne znam otkud te glasine da odlazi, pogotovo što smo mi već ostali bez nekoliko napadača. Džeko je nama jako važan i ne želimo ga izgubiti - kazao je Branco u razgovoru za 24 sata.

A Edin Džeko bio je neizostavna tema razgovora u A1 Nogometnom podcastu, gost je bio bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić.

- Kada si igrač, svaki prijelazni rok spominje se 100 klubova i opcija. Iskreno, traje kontakt s Hajdukom. Ima prijateljski odnos s Nikolom Kalinićem. Direktor Fenera izjavio je da je Džeko napadač broj jedan. Mislim da je to teško, ali kao njegov prijatelj i navijač Hajduka nadam se da bi se moglo nešto dogoditi. Ja sam napravio sve što sam mogao. S moje strane je sve urađeno, ali realnost je nešto drugo. To će na kraju vjerojatno presuditi, što će odlučiti u Feneru. Ima ugovor s njima još godinu dana, izjavio je Ibričić.

image

Džeko na utakmici protiv Hajduka

Damir Krajač/Cropix

Odgovorio je Ibričić i na pitanje kakva je Džekina emocija prema Hajduku.

- Glupo je da kažem da ima kao ja koji sam igrao u Hajduku, ali više od 15 godina ljetuje u Dalmaciji, dolazio je na puno utakmica Hajduka. Svi su ga super primili. Sigurno da je to dodatni motiv zbog kojeg bi on došao.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.

Nakon ekskluzive Slobodne Dalmacije i Turci objavili definitivnu odluku Edina Džeke, Hajduk ima samo jednu opciju

Konačno kraj sage! Priča oko dolaska Edina Džeke u Hajduk ovime je definitivno završena!

Prije nekoliko dana turski mediji su javili da je Edin Džeko negativno odgovorio na interes splitskog Hajduka. Bosanskohercegovačka zvijezda nema namjeru napustiti Fenerbahče ako ne dobije izvanrednu ponudu.

Džeko je u lipnju prošle godine stigao u Istanbul, a turski mediji tad su objavili da je potpisao ugovor na dvije sezone uz godišnju plaću od 4,2 milijuna eura. Nije Džeko u potpunosti odbio Bijele, ali teško da na Poljudu mogu konkurirati Fenerbahčeu iznosom plaće, navodno je na stolu pola tog iznosa. Kako Turci donose, situaciju u smjeru ‘bijelih‘ može okrenuti samo neka ‘nemoralna ponuda‘. Ne možemo ni zamisliti kako bi ta ‘nemoralna ponuda‘ trebala izgledati, a pitanje je i treba li to Hajduku?

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image

Senijad Ibričić

Antonio Balić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:53