StoryEditor
Hajdukslužbeno

Hajduku u posjetu stigli dragi gosti, predsjednik Jakobušić im uručio njihove dresove

Piše Sport SD
21. lipnja 2022. - 19:16

U službeni posjet Hajduku i predsjedniku Uprave Lukši Jakobušiću došli su predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić i Mario Šušnjara, novi alkarski vojvoda koji je u travnju ove godine izabran na najčasniju dužnost u alkarskoj povorci.

Suradnja Hajduka i Alke proteže se kroz čitavu povijest, a svečana povelja o međusobnoj suradnji potpisana je 2015. godine u Trofejnom salonu „bijelih”.

Alka je jedan od sponzora i partnera Hajduka, dok je klub pokrovitelj jednog od alkara na tradicionalnom viteškom natjecanju, upisanom na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine u Europi. Upravo su predsjednik Jakobušić i predstavnici alkarskog društva bili među 150 uzvanika koji su nazočili svečanom ručku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom prilikom službenog posjeta Hrvatskoj.

Predstavnici alkarskog društva čestitali su Klubu i predsjedniku na ovogodišnjim rezultatima, pogotovo na osvajanju Kupa te zaželjeli sreću i uspjeh u idućoj sezoni, a i upoznali su ga s tijekom priprema za ovogodišnju Alku. Razgovaralo se i o proširenju suradnje, a čelni čovjek „bijelih” dao je podršku još snažnijoj promociji te najavio dolazak i na 307. Alku koja se održava 7. kolovoza ove godine.

Predsjednik Jakobušić je na kraju posjeta gospodi Jukiću i Šušnjari uručio nove bijele dresove te im zaželio puno sreće i uspjeha u ovogodišnjoj organizaciji ove jedinstvene kulturno-povijesne znamenitosti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2022 19:18