StoryEditorOCM
HajdukBebek opet VAR

Hajduku sudi ‘Mr. Respect‘ koji nije isključio Soudanija pa je mogao igrati protiv Bijelih. Zbog njega je smijenjen...

Piše F. V.
19. kolovoza 2024. - 18:29

Delegirani su suci za utakmice 4. kola SuperSport HNL-a. Na utakmici Istre 1961 i Hajduka koja će se u nedjelju 25. kolovoza s početkom u 18.15 sati igrati u Puli pravdu će dijeliti Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica iz Velike Gorice i  Ivan Janić iz Iloka. Četvrti sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR će biti Ivan Bebek iz Rijeke, kao i u prošlom kolu kontra Varaždina, dok je AVAR Anto Marić iz Zagreba.

Okršaj u Puli bit će sraz dva talijanska trenera. Na klupi Puljana je bivši strateg Hajduka Paolo Tramezzani, a momčad s Poljuda vodi Gennaro Gattuso. Nisu oni jedini Talijani u SuperSport HNL-u, tu je i trener Osijeka Federico Coppitelli.

Pejin je više od godine dana bio degradiran, nije sudio u elitnom rangu. Vraćan je u ožujku ove godine. Najpoznatiji je po nadimku "Mr. Respect". Zaradio ga je kada nije isključio igrača Dinama Hilala Soudanija zbog namjernog udaranja protivnika na utakmici Dinama i Lokomotive u travnju 2017. godine. Umjesto toga, Alžircu je samo pokazao znak "respect" na svom rukavu.

Podsjetimo, da je isključen, Soudani ne bi igrao ni u važnom derbiju s Hajdukom. Zbog toga su igrači Hajduka na travnjak Maksimira u derbiju istrčali u majicama s natpisom "respect", kako bi se narugali stanju u hrvatskom nogometu. Tadašnji disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić je kaznio Soudanija, ali je Komisija za žalbe tu odluku preinačila te je Soudani mogao igrati u derbiju. Potom je u srpnju te godine Pavličić Bekić znakovito smijenjen.

U okršaju Lokomotive i Šibenika pravdu će dijeliti Mateo Erceg iz Benkovca (petak u 20 sati).

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 03:45