StoryEditor
Hajdukpuna šaka brade

Hajduku se od Bradarića smiješi još 500.000 eura, ali postoje i dva scenarija koja Bijelima ne odgovaraju

29. lipnja 2020. - 09:36
AFP

Hoće li Hajduk priskrbiti još 500.000 eura od transfera Filipa Bradarića u Celtu? Blizu je, ali i daleko... Potrebno je da Celta ostvari opstanak u španjolskom prvenstvu i da Bradarić odigra 10 utakmica bonusa, a nastup vrijedan bonusa računa se u trajanju od 45 minuta.

Celta je bitno popravila položaj na ljestvici, još ima šest kola, a Bradarić je u osam puta što je dosad odjenuo Celtin dres u pet navrata ispunio bonus i sad bi trebao još upisati – ako smo dobro računali – pet puta po 45 minuta u preostalih šest nastupa!

Filip Bradarić ušao je u igru u subotu u 60. minuti za Celtu koja je odigrala 2:2 protiv Barcelone. Taj nastup se ne računa, ali Bradarić u pravilu igra vrlo dobro, o tome svjedoče i visoke ocjene tamošnjih reportera, dobro se snašao i Celta grabi prema opstanku zahvaljujući i njemu. I sve je to divno i krasno i Hajduku se po tome smiješi još 500.000 eura.

Ne zaboravimo, u trenutku odlaska u siječnju prva rata je također iznosila 500.000 eura. Međutim, mogao bi Cagliari pokvariti posao, jer Bradarić je još uvijek Cagliarijev igrač i priča postaje komplicirana kad shvatite da bi se već 30. lipnja trebala riješiti papirologija o definitivnom otkupu (na čemu Cagliari inzistira) kad već nije do 10. lipnja, kako je bilo prvotno dogovoreno.

A zašto nije do 10. lipnja? Pa zbog korone, prvenstvo je trpjelo dugu pauzu. I tek se sad igra.

Ali sad Cagliari poziva Celtu na brzi novi dogovor o otkupu, cijena je bila fiksirana na 5,5 milijuna eura, a sad bi je Cagliari navodno čak i podigao, jer rokovi su prekoračeni, a imaju i drugih ponuda za Bradarića. I ovih dana – pregovaraju.

Hajduku ne odgovaraju dva scenarija:

1. Da Cagliari povuče Bradarića 1. srpnja odmah natrag na Sardiniju (ne bi smio igrati za njih, ali ne bi ni ostao u Celti);

2. Da Celta u trenutku kad je ostvarila opstanak Bradariću uskrati nastupe do ostvarenja bonusa što ne bi bilo fair, ali je moguće.
U svakom slučaju zanimljiva situacija: svojim dobrim igrama Bradarić je zaslužio ostanak u Celti i po tome Hajduk svojih dodatnih pola milijuna eura od Celte.

Hoće li se tako i dogoditi, vidjet ćemo...

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 13:40