StoryEditorOCM
Hajdukdobro će doći

Hajduku se mijenja raspored? Derbi na Maksimiru bit će pomaknut: igra se na zanimljiv datum, kome će biti (ne)sretan?

Piše S. A.
1. rujna 2024. - 09:49

Slijedi Hajduku sada kraća stanka, pauza, nakon susreta s Osijekom. Dobar je osjećaj pobjedom otići na taj duži odmor, na kojem nas čekaju utakmice Lige nacija. Hrvatska će u Lisabonu igrati protiv Portugala predvođenim Cristianom Ronaldom, a par dana kasnije protiv Poljske u Osijeku.

Raspored nakon stanke za "bijele" je gust, prvo bi 11. rujna (srijeda) trebao biti Kup susret protiv Bilogore, pa već u subotu gostovanje na Maksimiru.

image
Ante Cizmic/Cropix

Ipak, izgleda da će se ovaj raspored ispremiješati. Kako neslužbeno očekujemo, Hajdukov Kup izazov u Slavoniji bit će odgođen, dok će maksimirski derbi biti pomaknut sa subote (14. rujna), na petak (13. rujna).

Igrat će tako Dinamo i Hajduk na petak trinaesti, kome će biti sretan, a kome nesretan? 

Kako bilo, razlog rošade u rasporedu je zanimljiv. Dinamo već u utorak, 17. rujna igra prvu utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna, pa će derbi biti pomaknut dan ranije, dozvoliti "modrima" nešto više vremena za pripremu.

image
Goran Mehkek/Cropix

Poznato je pravilo u HNL-u, na snazi od ove sezone: nema više odgoda utakmica, što je na rasporedu mora se igrati. Znalo je biti prošlih sezona, jesenske utakmice bile bi odgođene sve do dubokog proljeća, tablica bi izgledala neujednačena, nepotpuna, a u travnju bi se igrali susreti 3. ili 4. kola, toga više nema. 

Ipak, neke preinake se mogu napraviti, pa će tako derbi pasti u petak. Dobro će ovo doći i Hajduku, da ne mora u tri dana odraditi dva gostujuća susreta, daleko od kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:57