StoryEditorOCM
Hajdukprilično aktivni

Hajdukovi veterani pronose slavu Bijelih: gostovali su u Janjini na poluotoku Pelješcu i u Lovreću, u Imotskoj krajini

Piše Slaven Alfirević
6. kolovoza 2024. - 21:08

Hajdukovi veterani su aktivni. Pod vodstvom Nikice Cukrova predsjednika, te agilnog operativca dopredsjednika Dragutina Drage Ćelića koji poput igrača za vrijeme karijere na terenu - dres Hajduka vrijedno i marljivo je nosio od 1982. do 1989. godine - i na ovoj funkciji je zapažen i prava je neumorna "radilica".

Veterani su, dakle, za produženi vikend Oluje obavili dva gostovanja, najprije u Janjini na poluotoku Pelješcu, e da bi onda gostovali i u Lovreću, u Imotskoj krajini. Janjina i Imotska krajina.

Obilježilo se 100 godine Iskre u Janjini na Pelješcu, te 25. Lovrećko lito 2024. godine kao začin lokalne fešte uz glazbeni sadržaj, pjevali su Jole i Minea.

Hajduk s dvije momčadi, na Pelješac ih je vodio Ivica Šurjak, a u Lovreć Ivan Iko Buljan. Rezultat je najmanje važan, ali notirajmo ga, u Janjini su izgubili "bijeli" od svečara Iskre sa 1:3, a strijelac za Hajduk bio je sve prisutniji u medijima komentator golman Vladimir Balić. "Bijele" su predstavljali Šurjak, Cukrov, Gudelj, I.Kalinić, Ćelić, Šušnjara, M. Petrović Rico, V. Balić, S. Mladinić, F. Bućan, J. Vučko, Z. Kukoč, Bikić, Brailo. Kažu da je bilo 600 gledatelja u Janjini, uz voditelja programa poznatog novinara Davora Buconića!

Nakon toga u Lovreću uz vodstvo Ivana Ike Buljan, veterani su propisno nadigrali domaće pod imenom "Lovreć Opanci", Marin Ljubičić (vezni igrač) zabio je pet komada, po jedan su dodali Strinić i Mladen Karoglan (internacionalac koji je svojedobno igrao u Portugalu, u Bragi). Pred čak dvije tisuće okupljenih na tipičnoj veselici Hajdukove boje su u Lovreću predstavljali Buljan, Katalinić, Gudelj, Ćelić, Šušnjara, Brailo, Strinić, Ljubičić, Karoglan, Plazonić, Bikić.

Ima ih koji su nastupili u oba mjesta što u subotu, što u ponedjeljak, toliko igraju da bi im klupski kroničar Jurica Gizdić mogao podebljati u Leksikonu podatke o nastupima i dodati poneku prijateljsku utakmicu, ne bi nitko primijetio, a vrijedi notirati i ove igre koje hoćeš-nećeš znače mnogo za opću hajdukologiju, te zrače i potiču ljubav prema bijelom dresu, bijeloj boji, oj, Hajduče, mi smo tvoji, kako pjesma kaže, njojzi hvala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 12:31