StoryEditorOCM
HajdukStrpljen - spašen

Hajdukovi navijači se prepoznali u patnji Napolijevih! Imaju i poruku za Marka Livaju: ‘Strpi se još malo...‘

Piše Ivan Renić
5. svibnja 2023. - 12:38

- Strpi se još malo, red će doći i na nas - poruka je navijača Hajduka. Odnosi se naravno na Marka Livaju, a povezana je s Napolijem. Friški prvak Italije slavi svoj prvi Scudetto nakon 33 godine. Proključao je Napulj. Atmosfera se u gradu podgrijava već duže vrijeme. Velika je bila prednost, ali nedostajalo je još samo da se i matematički osigura titula. Još malo, još malo, čekali su, a onda i dočekali. Bio je to remi vrijedan titule, 1:1 s Udineseom i fešta je i službeno mogla krenuti.

Nije trebalo dugo da hajdučka vojska povuče paralelu s Bijelima. Već 18 godina Hajduk nije bio prvak, čitavu punoljetnost... Godine 2005. u gradu pod Marjanom proslavljena je posljednja titula. Navijači iščekuju novu. Žele da ih do nje povede čovjek koji zadnjih par godina nosi momčad. Livaja je vođa i ikona Bijelih.

image
Duje Klaric/Cropix

Ostani tu

Pojavila su se početkom ovog tjedna nagađanja o njegovom odlasku iz Splita. Tumačile su se riječi njegovog agenta Vincenza Cavalierea. Talijan je na koncu svemu stao na kraj, rastumačio je "što je pisac htio reći", a mi smo zaključili da Marko neće nigdje! S jednim ciljem je stigao i tu će biti dok ga ne ostvari...

Snimke slavlja Napolijevih navijača i hajdukovcima su dale misliti. Komentarima punim sjete, ali i nade preplavili su društvene mreže.

- Nadajmo se da hoće!

- Dočekat ćemo titulu s Livajom!

- Složite mu pravu momčad i pustite da igra...

Fešta će u Napulju trajati danima, tjednima, mjesecima. A ništa manje ne bi se dogodilo u Splitu da Hajduk postane prvak. Istina, Talijani su čekali čak 33 godine. Hajduk još uvijek nije ni blizu toliko godina posta. Ali i ovo je puno... Vrime je! Čim prije, dok je u naponu snage. Marko je spreman i čeka!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:04