StoryEditorOCM
HajdukOdluka

Hajdukovcu koji ima diplomatsku putovnicu opasno visi put, a čeka ga omiljena mušterija protiv koje se proslavio

Piše Frane Vulas
15. studenog 2023. - 13:47

Reprezentacija Sjeverne Makedonije u petak je gost Italije u Rimu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo kojem će iduće godine domaćin biti Njemačka. Međutim, nastup krilnog napadača Hajduka i Sjeverne Makedonije Aleksandra Trajkovskog je vrlo upitan, dapače dvojbeno je hoće li se uopće (do tada) priključiti izabranoj vrsti.

Zbog problema s ozljedom Trajkovski je morao preskočiti nedjeljnju prvenstvenu pobjedu Hajduka kontra Varaždina 3:1. Nakon tog susreta trener ‘bijelih‘ Mislav Karoglan je njegov izostanak podrobnije pojasnio.

- U principu nije ozlijeđen, nego mu se upalio ožiljak od stare ozljede. Ima sada tri dana odmora (cijela momčad, nap.a). Ide za reprezentaciju pa će se vidjeti... - objasnio je tada Karoglan.

image
Jakov Prkić/Cropix

Nije prema tim informacijama Trajkovski bio ozbiljnije ozlijeđen, ali je morao mirovati i otpao je za Varaždin iz kadra, dok je već planirani odlazak na okupljanje reprezentacije postao upitan. A Hajdukov 31-godišnji nogometaš je među pozvanima za susrete protiv Italije u petak u Rimu te domaći susret s Engleskom u Areni Toše Proeski u ponedjeljak u Skoplju. Čekaju zvučni protivnici, ali još se čeka odluka hoće li im se suprotstaviti i Trajkovski.

Trajkovski je Italiji zabio najvažniji gol karijere. U polufinalu dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo bivši igrač Palerma i Mallorce je u ožujku prošle godine zabio pogodak za 1:0 pobjedu protiv europskog prvaka Italije u Palermu. Nakon tog pogotka i pobjede Trajkovski, izbornik Blagoja Milevski i kapetan Enis Bardhi dobili su od svoje države - diplomatske putovnice. U finalu doigravanja za plasman na Mundijal bolji od Sjeverne Makedonije bio je ipak Portugal u Portu rezultatom 2:0.

image
Paun Paunović/Cropix

Sjeverna Makedonija nema više nikakvih izgleda za direktan plasman na Euro, tek je na četvrtom mjestu skupine (idu u Njemačku dvije prvoplasirane momčadi), dok je trećeplasirana Italija još uvijek u igri. Uz Trajkovskog među pozvanima je i bivši veznjak Hajduka Jani Atanasov, kao i kapetan Dinama Arijan Ademi.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:02