StoryEditor
HajdukAtmosfera iz Bukurešta

Hajdukovci su u Areni dočekani s oduševljenjem, a Torcida je bubnjala sve do gorkog kraja

17. kolovoza 2018. - 12:01
02

Izvanredan stadion ta Nationala Arena u Bukureštu, prima 55.634 gledatelja, a na tribinama se, doduše našlo upola manje publike.

Ali i to sasvim dovoljno da stvori pravu domaćinsku halabuku u zatvorenom prostoru četverokutaste kutije.

Kažu ovdje u šali da je više publike bilo na nedavnim prosvjedima protiv rumunjske vlade na trgovima u srcu Bukurešta, ali i ti prosvjedi su nekako jenjali, pisali smo da su ovdje blagdanski dani oko Velike Gospe, pa te prosvjede protiv korupcije možda nastave kad mi odemo. Pratit ćemo iz daljine kako diše Bukurešt.

Šarenilo Steaue

Na tribinama pak - svo šarenilo navijača Steaue, od onih koji imaju novi natpis FCSB i osmokrake zvijezde, preko dresova crveno-plavih na rige, ali sa žutom petokrakom u sredini. Ne ulazimo u sadašnje odnose, ali svakakvih je znamenja bilo u ime podrške bukureštanskoj Zvijezdi.

Hajduk je u dobrom raspoloženju došao u nogometni stadion na dva kata, pravi hram, koji će ugostiti dio Eura 2020, sjajno zdanje.

Trener Željko Kopić stavio je u prvih 11 opet Mirka Ivanovskog, vjeran da mu proradi akvizicija iz Slaven Belupa kojega je vodio u Koprivnici, siguran da mora pregristi golgetersku krizu i apstinenciju.

Cernat posjetio svoje hajdukovce

Prije utakmice pronijele su se glasine da bi Ahmed Said mogao u Livorno, u Italiju, no Hajduk je to demantirao, ništa ni od kakvih pregovora ni odštete (1,5 milijuna eura, eh, kad bi bila, op. a.) kakva se spominjala kroz talijanske, ali potom i medije iz Gane.

Po reakcijama iz Hajduka – čista izmišljotina. Said je našao svoje mjesto na desnoj strani napada “bijelih”, a na klupu se preselio Šehić.

Prije utakmice hajduke je u hotelu Radisson posjetio Florin Cernat, umjetnik s ušća Dunava kako mu se nekad tepalo, majstor fine lopte, u dva navrata je bio središnja figura u veznom redu “bijelih”, pamti samo sretne dane i susreo se... koga zna iz onog doba... Antu, Mira, Krešu, Prku...

Više nego dovoljno da im zaželi sreću, nisu ga uslikali, to je šteta. Cernat je taman objesio kopačke o klin i sportski je direktor kluba Voluntarii.

Kad su dolazili na stadion nogometaši Hajduka bili su oduševljeno dočekani od publike koja ih je sačekivala pred ulazom, “pucale” su se slike i selfieji, ali kad je iz autobusa glavu promolio Stelianu Filip dočekale su ga – salve zvižduka!

Ma ne, nema to veze s njegovom kilažom ili formom, nego je Filip bio igrač Steaui konkurentskog Dinama, pa su ga stoga počastili porcijom svježeg negodovanja.

Navijači Steaue razvili su veliku rumunjsku zastavu na tribinama, prekrili se, a ispod toga napisali “We are Steaua Bucuresti”. Toliko o imenu FCSB.

Navijači Hajduka s bubnjem – gromoglasni, njih tisuću, možda i više, svaka čast, daleko su potegli i davali ton navijanju. Grleno su pjevali:

- Na Poljudu, s one strane Marjana, navijamo, za Hajduka... Šampione bijele boje, prvak ti si zemlje svoje.

Nitko kao Hajduk iz Splita. Bubanj glasniji od domaćih navijača. Za Torcidu cijela tribina je bila na raspolaganju, osim njih tisuću, i više, na toj strani nije bilo nikoga. Mogli su uživati na svojoj strani velikog stadiona.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 10:49