StoryEditorOCM
HajdukAjmo bijeli!

Hajdukovci će protiv Gorice imati poseban motiv, pobjedom bi napravili nešto što ove sezone nikome nije uspjelo

Piše Frane Vulas
1. prosinca 2023. - 13:21

U subotnjem prvenstvenom susretu protiv Gorice na Poljudu nogometaši Hajduka imat će jedan poseban motiv (17.30 sati). Uz naravno želju za revanš za poraz u Velikoj Gorici u rujnu (1:2), ‘bijelima‘ pobjeda protiv sastava trenera Dinka Jeličića nedostaje kako bi napravili ono što još nijednoj momčadi ove sezone u SuperSport HNL-u dosad nije uspjelo. U slučaju pobjede nad Goricom, Hajduk će ove sezone upisati prvenstvene trijumfe nad svim klubovima u ligi.

Dosad je Hajduk pobijedio sve momčadi SuperSport HNL-a izuzev Gorice. Neke od njih već i dvaput, poput Dinama, Slaven Belupa, Rudeša i Varaždina. Po jednom je bio bolji od Rijeke, Osijeka, Lokomotive i Istre 1961. Dakle, ‘bijelima‘ nedostaje još samo skalp Gorice!

Ukupno je Hajduk ove sezone dosad upisao 12 ligaških pobjeda. Rijeka ih ima ukupno devet, ali momčad s Rujevice nije još uspjela svladati Dinamo, iz dva pokušaja. Doduše, odigrali su ukupno i susret manje u odnosu na Hajduk (s Goricom). Momčad iz Maksimira ima osam pobjeda, a svladala je šest različitih protivnika. ‘Modri‘ nisu svladali Hajduk, Varaždin i Goricu, ali imaju i dva odigrana susreta manje (s Lokomotivom i Varaždinom).

image
Goran Šebelić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2024 01:23