StoryEditor
Hajdukmirno na poljudu

Hajdukovaca na sve strane: čak jedanaesetorica ‘bijelih’ zauzeta su reprezentativnim obvezama, Oreščanin se jedino može nadati da se svi vrate neozlijeđeni

25. ožujka 2019. - 11:20
hajduk_kustosija9-170319

Cijela momčad Hajduka obuzeta je obilatim programom reprezentativnog produženog vikenda od četvrtka do utorka. Počast da bude jedini A reprezentativac "bijelih" ima Ardian Ismajli, sve bolji stoper i zapovjednik obrane Hajduka, odigrao je cijelu utakmicu za selekciju Albanije na domaćem terenu u Skadru, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, ali su izgubili od Turske 0:2 i odmah – potres.

Poraz je koštao da s pozicije izbornika Albanije bude smijenjen Talijan Christian Pannucci, pa je sad izbornik postao – Ervin Bulku, još jedan hajdukovac. Bulku je bio u stožeru Panuccija, a dok se ne nađe novi izbornik, Bulku (i Sulejman Mema) vodi Ismajlijevo društvo u Andoru na novi službeni ogled.

Među hajdukovcima u raznim vrstama istakao se Dario Špikić, taj mladić koji je došao lani iz Dinama dugo se mučio s ozljedom u Poljudu, ali je sad zabio pogodak, doduše dogodio se poraz selekcije "do 20" Roberta Jarnija koja je sa 1:4 izgubila u Kriensu od domaćina Švicarske, ali je utjeha Špikićev pogodak. Prijateljski ogled, barem služi da se ime Špikićevo vrati u orbitu (velikih) očekivanja. Špikić je odigrao svih 90 minuta.

Inače, ukupno je desetorica hajdukovaca razasuta: Josip Posavec i Domagoj Bradarić konkuriraju za nastup u prijateljskoj utakmici "do 21" selekcije Nenada Gračana protiv Italije što se igra danas u Frosinoneu.

Emir Sahiti je član "do 21" reprezentacije Albanije, a šestorica su pod kapom Ivana Gudelja u hrvatskoj selekciji "do 19", Ante Palaversa (kapetan), Michele Šego Mario Vušković, Jakov Blagaić, Leon Kreković i Jurica Pršir, da ponovimo.

U svakom slučaju, treneru Hajduka Siniši Oreščaninu baš kao i mnogim mu kolegama na klupskoj razini širom Europe i svijeta upropašten je tjedan rada: može se samo pomoliti da se svi vrate neokrznuti, bez ozljeda. A u subotu mora na Istru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 11:37