StoryEditorOCM
HajdukRastanak

Hajdukovac se vraća doma? Nikada nije opravdao transfer težak pola milijuna eura, a njegov zadnji nastup još se pamti

Piše Frane Vulas
26. prosinca 2023. - 15:10

Ivan Dolček mogao bi ove zime promijeniti sredinu. Krilni igrač Hajduka ima još samo pola godine ugovora s ‘bijelima‘, nema nekih naznaka kako bi se isti produljio, a nije baš u najužim planovima trenera Mislava Karoglana. Stoga se u nogometnim kuloarima može čuti ćakula kako je Dolček pred odlaskom s Poljuda već ove zime, pola godine prije kraja ugovora. A njegova nova destinacija bi mogla biti ona stara, Slaven Belupo.

Iz koprivničkog kluba Dolček je stigao u Hajduk, još prije četiri i pol godine, ali nikada do kraja nije ispunio svoj potencijal, odnosno opravdao svoj transfer navodno težak čak pola milijuna eura odštete. Nije se (s)našao na Poljudu, a dvaput je išao i na posudbe, u portugalski Famalicao i Šibenik.

Ove sezone zadnji nastup upisao je još 27. listopada na gostovanju u njegovoj Koprivnici. Bio je to povratnički nastup Karoglana, ali i susret poznat po tome što ga je trener ‘bijelih‘ uveo s klupe, pa izveo iz taktičkih razloga iz igre samo 12 minuta kasnije. Od tada nije igrao. Doduše, neke je susrete preskočio i zbog ozljede.

Dolček na kraju sezone može otići iz Hajduka bez odštete, a već sada pregovarati s novim klubovima o dolasku na ljeto. U slučaju odlaska Arbera Hoxhe, kojeg želi Dinamo, Slaven će svakako biti u potrazi za lijevim krilom. A Dolčeku svakako treba nova odskočna daska u karijeri. No, i Hajduku bi mogao biti zanimljiv jedan od najboljih igrača lige na svojoj poziciji. Pričekajmo ipak rasplet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:03