StoryEditorOCM
Hajdukbravo

Hajdukovac proslavio vrhunsko dostignuće u Italiji: ‘Posljednjih nekoliko mjeseci opet uživam...‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
18. prosinca 2023. - 22:06

Ivan Jurić proslavio je stotu utakmicu na klupi Torina minimalnom domaćom pobjedom protiv Empolija, a strijelac jedinog pogotka bio je Duvan Zapata u 25. minuti.

- Bili smo ozbiljni, svidjelo mi se kako je momčad izgledala na terenu. Čvrsti smo u zadnje vrijeme, ovo nam je treća utakmica u nizu bez primljenog pogotka. Moramo ovako nastaviti, bitan je rast igrača - komentirao je Jurić.

Hrvatski je stručnjak u prvih 100 nastupa u ulozi trenera uglednog talijanskog prvoligaša ostvario učinak od 38 pobjeda, 27 remija i 35 poraza, uz razliku pogodaka 119:106. U prosjeku je po utakmici osvajao 1,41 bodova.

Je li spreman za sljedećih 100 utakmica s Torinom, pitali su ga novinari.

- Zasad je OK. Posljednjih nekoliko mjeseci opet uživam nakon jednog tužnog razdoblja. Dat ćemo sve od sebe kako bismo izborili Europu.

Torino je na ljestvici Serie A u zlatnoj sredini, na devetoj poziciji s 23 osvojena boda, pišu Sportske novosti.

- Jako sam sretan s prvim dijelom prvenstva. Opet treniramo vrlo dobro, osjeća se pravi timski duh. Imamo vrlo visok prosjek bodova, a puno toga ovisit će i dalje o nama, ali imam dobar osjećaj. Sviđa mi se kako momčad igra, nadam se da možemo ovako nastaviti. Puno radimo na konkretnim stvarima, više ne trošimo vrijeme na ono što nije korisno i sad smo na našoj najboljoj razini – naglasio je Ivan Jurić.

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela sezone Torino će u subotu ugostiti Udinese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:41