StoryEditorOCM
Hajdukdoma je faca

Hajdukovac očarao Belgiju, kum je lokalnog kluba, brine o siromašnima, a sad će se turnir u Gentu zvati njegovim imenom

Piše Sport SD
7. veljače 2024. - 09:05

Hajdukov majstor kum je kluba, a u lipnju će se poseban turnir zvati njegovim imenom. Vijest je objavio nogometni klub Dracuna iz Genta.

- U subotu, 8. lipnja organizirat ćemo Vadis Odjidja kup, prvi ikad. Turnir je nazvan po kumu našeg kluba i on će pokušati doći. 

Vadis je rođen i odrastao u Gentu i živio je u Bloemekenswijku. Kao dijete često je dolazio igrati nogomet s prijateljima na u klub.

Nastavak je poznat: Vadis je izgradio sjajnu karijeru profesionalnog nogometaša u klubovima kao što su RSC Anderlecht, Club Brugge i KAA Gent. Igrao je kratko i u Premier ligi (Norwich City).

Trenutačno iskušava sreću u Hrvatskoj sa splitskim Hajdukom - piše na službenoj stranici NK Dracune pa nastavljaju:

- Ali on ostaje predan našem susjedstvu i obećava da će nas uskoro posjetiti.

- Posebno društveni aspekt F.C. Dracuna me očarava. Mislim da je fantastično da i siromašni mladi ljudi iz susjedstva dobiju priliku učlaniti se u klub. Čak i djeca koja se ne mogu prijaviti dostupna su besplatnim otvorenim treninzima srijedom: dobrodošli su svi uzrasti i razine. Osim toga, F.C. Dracuna cijelo (vrlo raznoliko) susjedstvo želi uključiti u niz aktivnosti, uključujući i kafeteriju koja će se uskoro otvoriti. Volonteri i zainteresirane strane također imaju priliku pohađati tečajeve, na primjer postati treneri - kazao je Odjidja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:02