StoryEditorOCM
Hajdukvrela krv

Hajdukova legenda objašnjavala Livaji: ‘Kada bi mi netko došao ‘oči u oči‘ i počeo me vrijeđati...‘

Piše Jurica Radić/SN
14. listopada 2023. - 11:03

Proslava nagrade Bori Primorcu okupila je veterane Hajduka sa svih strana. Hajduk je u Bilom salonu upriličio malu feštu za Primorca i njegovu nagradu za životno djelo koju je primio pred mjesec dana.

Fabjan Kaliterna je priznanje Splitskog saveza športova koje je dobio voditelj Hajdukove akademije, a tim povodom kroz Bili salon prodefilirala su mnoga imena iz igračke i trenerske povijesti. Aktualnu momčad predstavljali su sportski direktor Nikoličius, te dva “senatora”, Marko Livaja i Josip Elez.

A posebno je bilo zanimljivo kada je Luka Bonačić stao Livaji objašnjavati kako je on rješavao situacije u kojima se nalazio kada bi začuo uvrede s tribina.

- Nikada se nisam osvrtao na nekog tko mi viče s tribina, ali kada bi mi netko došao “oči u oči” i počeo me vrijeđati, to nisam mogao istrpjeti - pričao je Bonačić Livaji, pišu Sportske novosti.

Upitan za komentar Livajinog napuštanja reprezentacije Hrvatske, Bonačić je rekao:

- Pametan je, zrela je osoba, sigurno je dobro razmislio. Nije stvar što je Livaja otišao, veći je problem kako su se svi ponijeli. Od kapetana do izbornika. Imao sam i ja problema kada sam vodio momčad, izvrijeđalo bi nas na pripremama, ali sam znao kako treba skupiti momčad. Trebao se izbornik postaviti, uzeti momčad i potom s tribina izbaciti te koji vrijeđaju. Ako se neće maknuti, u redu, vodim reprezentaciju u Rovinj, Poreč, gdje god. Neću trenirati tu gdje nemam mir i podršku, jer mi smo reprezentacija Hrvatske. Nisu ga zaštitili i onda još gori, lošiji potez. Nećemo ga uzimati da ga ne bi vrijeđali u Rijeci. Vjerujem da je to bio prijelomni trenutak, okidač za njegovu odluku. Ne ulazim u njegovu glavu, ali odluku u potpunosti razumijem.

Osvrnuo se i na stanje u Hajduku...

- Hajduku tapka u mjestu, jer nema lidera. Niti na terenu niti na klupi. Znate što, treba imati muda. Dvaput sam dobio Dinamo. Bili smo slabiji, ali dobili smo na agresiju, na naš mentalitet. U HNL-u imate četiri prave utakmice godišnje. Ostalo su “dude varalice”. Da, mislim na utakmice s Dinamom. Rijeka je malo u naletu, dobili su mlade, potentne igrače koji su kvaliteta za ligu, ali pitanje je koliko mogu Riječani na duge staze - kazao je Bonačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:44