StoryEditor
Hajdukmizernih šest golova

Hajdukova i Vulina glavna briga: vrijeme je da napadači počnu raditi svoj posao

15. rujna 2018. - 15:21
hajduk_steau70-090818

Hajduku treba prva ligaška pobjeda kao žednom u pustinji voda, ali za to trebaju golovi. 

Dobro, ovo zaista malo zvuči alanfordovski, u stilu “ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti” i “tko spava nije budan”. Međutim, nije ni čudno da nakon šest kola Hajduk na kontu ima tek četiri boda, ako je ukupno zabio samo šest prvenstvenih golova. Od toga tek četiri iz igre.

Manje golova od Hajduka zabili su tek Istra 1961 (pet) i Rudeš (četiri), jedini klubovi koji su do ovog kola bili ispod Hajduka na tablici. Od šest postignutih pogodaka “bijeli” su dva zabili s bijele točke (Caktaš i Ivanovski).

Samo su četiri puta zabili iz igre od čega nijednom nisu zabili napadači (jedini gol napadača je Ivanovskog iz penala). Po jednom su put do protivničke mreže pronašli stoper Nižić, veznjaci Jurić i Palaversa te krilo Jairo.

Od ta četiri gola dva su dalekometna projektila Jurića i Palaverse. Samo jednom u šest utakmica zabio je Hajduk dvaput u devedeset minuta, Interu u Zaprešiću (2:2).

Međutim, bilo bi licemjerno tvrditi da je problem (bila) samo realizacija. Jest, ali još i više igra općenito, kreacija, uopće stvaranje prilika.

A onda i one ne pretjerano brojne prilike koje je Hajduk znao stvarati uglavnom nije uspijevao realizirati. Je li konačno s krajem ljeta došlo vrijeme za kraj golgeterske suše?

Makar bi za mir u kući vjerojatno odmah potpisali i minimalnu pobjedu 1:0, samo da se pišu tri boda.

item - id = 565567
related id = 0 -> 1022208
related id = 1 -> 1022195
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 08:24