StoryEditorOCM
Hajdukcrno na bijelo

Hajdukov treći dres inspiriran psom Dalmatincem; a gdje su Dalmatinci u momčadi? Šokirat ćete se koliko ih ima

Piše P. S.
17. srpnja 2024. - 15:16

Novi je dres Hajduka, ovaj treći, odmah izazvao reakcije među navijačima ‘bijelih‘. Većinom pozitivne.

Vizual je uvijek stvar ukusa, osobnim preferencija. 

- Meni su i dalje bolji Krknjaši - kaže mi jedan kolega referirajući se na onaj Macronov ‘tirkizni‘ dres koji je inspiraciju pronašao u uvali Krknjaši na Drveniku Velikom.

Ovaj sadašnji treći dres inspiriran je psom, pasmina Dalmatinac. Crno - bijeli, u ‘flekama‘. Već možemo čuti kad se s Poljuda zaori...

- Dalmatinac sam, tu sam rođen ja....

A po‘ stadiona u trećem dresu. Asti miša, Dalmacija u mom oku... 

No, može se gledati i iz drugog kantuna. A di su Dalmatinci u momčadi? Na Hajdukovoj WEB stranici u rubrici prva momčad trenutno se nalaze 24 igrača, od njih su samo šestorica rođena u Dalmaciji: Marko Livaja, Lovre Kalinić, Borna Buljan, Ivan Perišić, Josip Elez i Roko Brajković. Ostali su svi rođeni izvan Dalmacije.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Zanimljivo je i da Hajdukova marketinška služba nije iskoristila niti jednoga od tih ‘rijetkih biljaka‘ na Poljudu da promovira dres inspiriran - Dalmatincem.

Nije sad to neka epohalna greška, niti će biti krucijalna u lovu na Europu i titulu prvaka, ali eto, primjećujemo. A i mnogi su navijači na tom tragu, pa da ostane zabilježeno. Vratio se dio dalmatinskog štiha na Poljud barem kroz treći dres. A vjerujemo i da će se netko od mladih Dalmatinaca s priprema nametnuti i poboljšati tu lokal patriotsku ‘krvnu sliku‘ Hajduka. No, zasad je to u zraku, a ovih 24 su unutra, na stranici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:18