StoryEditor
Hajdukkrivi dres

Hajdukov krvnik iz Kranjčevićeve bio je s Bijelima na pripremama u Sloveniji, ali je umjesto njega potpisao - Maganto!

23. listopada 2018. - 14:57
drožđek

Hajduku je zabio nogometaš koji je prije nešto više od dvije godine bio na probi s "bijelima", ovjekovječili smo ga, bilo je to u Sloveniji, ljetne pripreme 2016. godine, tabor na Pohorju, trener Marijan Pušnik. U Slovenskim Konjicama, protiv litavskog Žalgirisa nastupio je i Drožđek, Hajduk je dobio sa 2:1, a gol nad golovima, vrlo efektan za Hajduk zabio je netko drugi na probi, bio je to Španjolac Ignacio Maganto.

Mislili smo da Hajduk s Magantom u mreži ima ulov boga za bradu. Maganto je dobio priliku ostati, da se svidi "bijelima" na duži rok mada nije ostao duže od šest mjeseci, bio je slab. Tadašnji sportski direktor Mario Branco brzo je od Maganta odustao.

Međutim, Drožđek nije dobio šest mjeseci nego negativan odgovor – odmah. Jedan nastup za Hajduk, prigodan i – zbogom, Selma. Ili, do viđenja do druge prilike. Ispostavit će se da će to biti susret s Lokomotivom kojega je obilježio zabivši gol Hajduku, pogodak u mrežu Posaveca!

Sigurno se Drožđek sjetio svoje epizode u crveno-plavom dresu Hajduka u Slovenskim Konjicama, kad nije prošao na probi.

Drožđek je, da podsjetimo, (bio) mladi talent (rođen 20. ožujka 1996.), razvikan u rodnom Varaždinu, desna noga, lijevo krilo ili centarfor, iz Varaždina je otišao u Dinamo odakle ga je povukla - Borussia Dortmund! Kao član Borussije dobijao je pozive za mlade selekcije Hrvatske, a danas pokojni menadžer Miro Milardović, iz Splita, sa sjedištem u Koelnu ponudio ga je Hajduku. Na Pohorju.

Drožđeka nisu zadržali, a on se 5. rujna 2016. registrirao za Varaždin, tamo je bljesnuo golovima u drugoj ligi prošle sezone, a 31. kolovoza 2018. potpisao je za – Lokomotivu.

Priča vrlo jednostavna. Nitko ne kaže da bi vrijedio Hajduku, da bi igrao, da je bolji od Jaira ili Gyurcsa ili tko zna koga.

Ali je i priča vrlo poznata, s poantom tko ne prođe na probi za Hajduk često se osveti: zabije gol "bijelima".

Pa je tako i Drožđek imao to zadovoljstvo, uz uspomenu na nastup u Hajdukovu dresu u Slovenskim Konjicama prije dvije i pol godine.

item - id = 571461
related id = 0 -> 1026882
related id = 1 -> 1022208
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 11:13