StoryEditorOCM
HajdukDOZNAJEMO

Hajdukov dragulj na meti europskih velikana: slavni Manchester City došao u Goricu zbog Stipe Biuka!

9. kolovoza 2021. - 14:43

Skaut Manchester Cityja u subotu je u Velikoj Gorici pratio igru Hajdukovog dragulja Stipe Biuka. Predstavnik aktualnog engleskog prvaka i europskog viceprvaka koji ga već neko vrijeme prati bacio je oko na mladog nogometaša „bijelih” na ligaškom susretu Gorice i Hajduka (1:3).

Uz skauta „građana” susret su uživo promatrali i predstavnici njemačkog Freiburga koji također prate Biuka, talijanske Spezije, danskog Odensea... Pored Biuka pratili su i druge igrače Hajduka i domaćina Gorice. Ne treba prejudicirati stvari, u svakom smislu.

No, prisjetimo se prije dvije i pol godine s Poljuda je na Etihad već otišao mladi veznjak Ante Palaversa u transferu po transfermarktu vrijednom 6,3 milijuna eura. Odmah se Palaversa vratio u Hajduk na posudbu, ali nije se tada usrećio. Uslijedile su nove posudbe u belgijski Oostende, španjolski Getafe i ponovno u Belgiju, u Kortrijk gdje je i ove sezone.

Transfermarkt procjenjuje Biuka na četiri milijuna eura, ali sigurno je veća njegova tržišna vrijednost odnosno iznos koji bi Hajduk jednom kada ga bude prodavao očekivao na ime odštete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 09:37