StoryEditorOCM
Hajduktraži se način

Hajduk želi Awaziema i s Boavistom će razgovarati, njegovim ostankom Bijeli bi riješili poziciju stopera

Piše Slaven Alfirević
31. svibnja 2023. - 07:15

Otkupiti Awaziema! Chido Awaziem je po procjenama u Poljudu vrijedan otkupa. To je ujedno i želja trenera Ivana Leke koji smatra da je Awaziem najbolji od svih stopera koje ima na lageru i s kojima je radio ovog proljeća, unatoč pojedinim greškama kojima je Chido pokazao da je sklon. Doduše, u posljednje vrijeme je bio koncentriran i nije griješio. A njegove mogućnosti u napadu također su bitna stavka kad ga se raščlani, lakoćom ode u napad i opasan je po gol, često zna biti i strijelac.

Uostalom, trener sve to najbolje vidi i na treninzima, nije slučajno Leko sastavio stoperski par Awaziem – Borevković u trenutku kad bismo obojicu najradije unaprijed otpisali nakon svega lošeg što im se dogodilo. Radom i treniranjem vratili su trenerovo povjerenje, a Awaziem se našao na vrhu popisa onih koje bi vrijedilo imati i iduće sezone.

Međutim, otkup sigurno ne bi bio za iznos od dva milijuna eura na koliko je procijenjen prošlog ljeta, lani su tako potpisali, a dalje što bude. Danas je Awaziem Hajduku zanimljiv, ali bi spustili cijenu. Ne za dva milijuna, to je previše. No, zato postoje pregovori.

Hajduk želi Awaziema i s Boavistom će razgovarati, navodno postoje dobri signali da se posao dogovori. Odgovaralo bi to i Portugalcima.

Boavista ga je ranije posudila u Tursku, u Alanyaspor, pa u lani u Hajduk, nisu ga koristili, radije su ga slali na posudbe. I opet bi.

Tako je i Ferro iz Benfike išao ovdje i ondje, da bi ga na kraju Hajduk otkupio.

Sad bi se isto mogli nagoditi s Boavistom da Awaziem nastavi u Hajduku, ali za otkup od cca milijun eura plus cca 25 posto od buduće prodaje. Na tim postulatima posao bi mogao biti dovršen, smatramo da bi bio prihvatljiv i „bijelima”.

Očekujemo uskoro da se pojavi i službeni signal da sve ide u tom smjeru.

Kad bi se otkupio Awaziem i kad se oporavi Josip Elez onda bi Hajduk umnogome riješio poziciju stopera, tu je i mladi Dominik Prpić, također na novom početku, rečeno je da bi i Luka Vušković ostao na posudbi, ako i dođe do njegove prodaje...

U tom slučaju ne bi bio nužan ostanak i trenutačno ozlijeđenog Tonija Borevkovića koji je poput Awaziema na posudbi u Hajduku, ali iz Vitorije Guimaraes. Treba reći da ni Borevković u posljednje vrijeme nije igrao loše, dapače. No, to je već druga tema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:47