StoryEditorOCM
Hajduksreća u nesreći

Hajduk zamalo ostao bez ijednog boda: da pomoćni sudac nije mogao nastaviti, glatka pobjeda za ‘zelenim stolom‘ pripala bi Slavenu

Piše Slaven Alfirević
13. studenog 2022. - 17:33

Hajduk je izbjegao gubitak utakmice za zelenim stolom, da je sudac Anto Marić, pomoćni arbitar u Koprivnici kazao da nije u stanju nastavit utakmicu nakon što je pogođen upaljačem i dijelom otkinute sjedalice, onda bi cijeli slučaj došao "na nož" povjereniku lige Josipu Brezniju, a odluka bi bila samo jedna: 3:0 za Slaven Belupo. Zašto? Zato jer je nedvojbeno da je incident uradila navijačka skupina gostiju, dakle Hajduka.

Ovako je utakmica nastavljena, takvo je pravilo da se pita suca može li nastaviti suditi, ako može - idemo dalje.

Tako se utakmica privela kraju.

A sve sankcije koje slijede zbog neprimjerenog ponašanja, incidenata odlaze sad na stol disciplinskog suca SuperSport HNL-a Alana Klakočera.

U izvješću delegata Željka Ukića iz Zagreba navodi se kako skupina navijača gostiju "u 36. minuti prilikom prekida igre uvjetovanog sudačkom odlukom počinju bacati više otkinutih sjedalica, polupraznih plastičnih čaša te sitnih predmeta na prostor terena za igru kojom prilikom je pogođen u glavu pomoćni sudac Anto Marić, prvi put s upaljačem te odmah nakon toga s otkinutom plastičnom sjedalicom, nakon čega je prekinuta igra, a sucu pružena liječnička pomoć". No, sudac je potom kazao da može nastaviti suditi.

Krimen je i što se pri kraju utakmice sucu skandiralo "Cigane, Cigane", nakon jedna od odluka u finišu utakmice.

Klakočer ima vremena donijeti odluku, prvenstvo se prekida, pa nema potrebe žuriti da odluči već ovu prvu srijedu, kako inače običava...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 12:17