StoryEditorOCM
HajdukZRNO SOLI KOJE FALI

Hajduk vadi asa iz rukava, napast će Goricu novim adutom u veznom redu, evo tko će kreirati igru Bijelih

Piše Slaven Alfirević
9. ožujka 2024. - 14:03

U Zagrebu je, pa tako i u Velikoj Gorici gdje Hajduk nastupa popodne, oblačno s kišicom. Prohladno je, ali ne odveć, to nama južnjacima možda malo smeta u startu, kao došli smo s toplijeg, a ovdje je tradicionalno malo kontinentalno hladnije, što isto ima svoj šarm. U svakom slučaju, uvjeti za igru u Velikoj Gorici trebali bi biti sasvim povoljni.

Hajduk je sletio avionom u metropolu u petak navečer i sad kuje planove kako protiv Gorice. U kojem će sastavu Bijeli zaigrati glavno je pitanje jer imaju priličan broj ozlijeđenih, a vidimo ili bolje reći slutimo veliku priliku i mogućnost da se na sceni pojavi Yassine Benrahou. Marokanac je praktično jedini koji bi mogao udahnuti Hajduku ono malo kreacije što mu fali dosad u igri, poput zrna soli što je neophodna u serviranom jelu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Hajduk skuplja bodove, ali je igra uglavnom sasvim radna, trudbenička, a ponešto lepršavosti i proigravanja mogao bi udahnuti baš Benrahou koji je dosad uglavnom bio na marginama odabira prvih 11.

Trener Mislav Karoglan blizu je odluke da Benrahou dobije znatnu minutažu, kao što bi stoperski par trebali biti Šarlija i Elez.

U veznom redu Krovinović je siguran, pa Sigur, te Pukštas ili Kalik, a onda bi se otvorila i dilema na četvrtoj poziciji u srednjem redu, Sahiti ili ipak Benrahou. S time da očekujemo da su dvojica sigurnih prema naprijed Livaja i Dajaku.

U tim razmišljanjima prolazi sumorno zagrebačko subotnje jutro, sve do utakmice, a navečer bi se sa sva tri boda trebao razvedriti obzor iznad "bijelih".

U Velikoj Gorici se pak spremaju za prihvat navijača Hajduka, informacije glase kako ulaznica više nema, a publika na stadionu Gorice u velikoj većini disat će i navijati za - Bijele. Nije prvi put...

Hajduk je dosad 13 puta gostovao u ovoj sezoni HNL-a, 10 od 13 utakmice završile su s manje od tri gola, kako vole kazati kladioničari, a preostale tri završile su omjerom 1:2 ili 2:1.

Prema tome, nema puno golova kad Hajduk gostuje, ali to je samo statistika, može i ne mora biti putokaz očekivanja, tko zna što nas čeka popodne...

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:48