StoryEditor
Hajdukobitelj je bijela

Hajduk ‘ulovio’ Franju Lazara, dragulja Rijeke: ugovor je navodno već potpisan i to na otoku Krku, otkud momak potječe

Piše Vedran Babić
21. svibnja 2020. - 20:57
Franjo Lazar dolazi na Poljudu, iz obitelji je veliki navijača, djed mu je bio jedan od sponzora BijelihHNS

Nadareni kadet Rijeke Franjo Lazar stiže u Hajduk. Ugovor je navodno već potpisan i to na otoku Krku, otkud momak potječe, a Lazar bi se novom klubu službeno trebao priključiti 1. srpnja.

Velik je to uspjeh Hajduka budući da se radi o jednom od najvećih dragulja omladinskog pogona Rijeke za kojeg su u zimskom prijelaznom roku navodno bili zainteresirani i renomirani njemački bundesligaši poput Bayera iz Leverkusena, Schalkea i Werdera, kao i Dinamo i Osijek. Lazar, koji će 30. svibnja napuniti 17 godina, ujedno je kapetan Rijekinih kadeta, a igra na poziciji zadnjeg veznog.

Dečko iz Malinske s otoka Krka, koji je tradicionalno podijeljen na navijače Rijeke i Hajduka, nastupao je za U14 i U16 reprezentaciju Hrvatske, a u ožujku ove godine prvi je put zaigrao i za U17 selekciju u prijateljskom dvoboju protiv Srbije (2:2).

Lazar je, dakle, nedvojbeno perspektivan i darovit, no dalek ga put još čeka do konačne afirmacije u Poljudu. Sjećamo se nekih prijašnjih primjera talentiranih mladih nogometaša koji su iz Rijeke stigli u Hajduk i nisu ostavili gotovo nikakav trag.

Recimo, 2013. godine braća Elvir i Trojan Maloku, pravi dribleri i fantazisti, Rijeku su zamijenili Hajdukom, ali su ostali dužni. Elvir (rođen 1996.) je čak i skupio podosta nastupa, 89, no nije ispunio očekivanja, a godinu dana mlađi Trojan nije ni dočekao debi. Elvir danas igra u drugoj poljskoj ligi za Olimpiju Grudziadz, dok je Trojan nedavno potpisao za hrvatskog drugoligaša Orijent 1919.

Kovačević je također uz dosta pompe prije tri godine s Kvarnera stigao u Split, kao jedan od istaknutijih igrača svoje generacije (1999.), no cijela njegova priča u Poljudu stala je u deset natjecateljskih utakmica i nula golova. Križevački napadač sreću je potom potražio u Rudešu, a sada je u drugoj momčadi Hoffenheima.

U ta tri slučaja, eto, Hajduk se s riječkim talentima nije proslavio, no njegovi navijači svakako se nadaju kako će s Franjom Lazarom ipak biti drukčije.

#HAJDUK#FRANJO LAZAR

Izdvojeno

30. svibanj 2020 01:08