StoryEditorOCM
HajdukPORAZOM NA SUDU UŠTEDJELI DVIJE PLAĆE

Hajduk u Marina Tomasova uložio milijun eura, a zaradio - nula!

Piše PSD.
18. travnja 2012. - 22:47
Na Marina Tomasova je na Poljudu od siječnja 2009. godine kada je stigao iz Zadra navodno potrošeno oko milijun eura na odštetu klubu iz Stanova i godišnje plaće, a od igrača koji je na Poljudu dočekan s velikim očekivanjima Hajduk na koncu nije utržio baš ništa, ni pokrio uloženo, dapače poklonio ga je drugome. Dinamu?

Uprava Hajduka, odnosno predsjednik Hrvoje Maleš, nisu se htjeli očitovati o odluci Arbitražnog suda HNS-a koji je raskinuo ugovor na štetu Hajduka. Od kada je Nadzorni odbor ‘poklopio’ Maleša i njegov dogovor sa Sinovčićem te Tomasova stavio na led bilo je otvoreno više opcija što napraviti u toj pat poziciji. Sinovčić je, kako je tvrdio, Hajduku nudio čak i da sporazumno raskinu ugovor, samo da što prije dobije papire, a vjerojatno kako bi Tomasov ranije pristupio Zadru.

Međutim, u Hajduku su dio dugovanja pokrili, inzistirali na Arbitraži. Kada se već znalo da Tomasov sigurno neće ostati na Poljudu mogli su u Hajduku barem financijski bolje proći, no inzistirali su iz ponosa na tome da nitko neće Hajduku diktirati uvjete suradnje, a očito ni razlaza.

Odugovlačili su rješavanje spora na Arbitražnom sudu povlačeći pitanje pristranosti članova suda zbog kojeg je ročište bilo prolongirano, a vjerujući da imaju argumente koji će spor prevagnuti na njihovu stranu. Držali su da je važniji princip od toga što bi ionako Tomasov krajem lipnja postao slobodan igrač.

Naime, da je Sud presudio u korist Hajduka ‘bijeli’ bi Tomasovu morali platiti još najmanje dvije plaće (za svibanj i lipanj), navodno još više od 200 tisuća kuna. Pare ili princip?

No, može li rasplet slučaja Tomasov izazvati lančanu reakciju na Poljudu? Sada već bivši nogometaš Hajduka na Arbitražnom je sudu dobio slobodne papire zbog toga što mu je klub s Poljuda dugovao tri plaće. Bez obzira što su iz Hajduka u međuvremenu uplatili dvije plaće i to uzimali kao kontraargument u sporu i dokazivanju kako zahtjev Tomasova nema osnove, Arbitražni sud je odlučio drukčije što bi značilo da Hajduk u kojem se kašnjenje plaća stalno vrti na oko tri mjeseca pleše na rubu.

S obzirom na očite duboke financijske probleme u klubu s Poljuda i zaostatke u isplatama igračima visok je rizik ponavljanja slučaja Inoha i Tomasov. Bez stabiliziranja financija prijeti dodatno osipanje igračkog kadra.


FRANE VULAS
Potrošeno na Tomasova:
Odšteta oko 400.000 eura + plaće oko 630.000 eura
(180.000 eura godišnje, tri i pol sezone)
Ukupno: oko 1.030.000 eura

Zarađeno od Tomasova:

0 eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 05:34