StoryEditor
Hajdukgostovanje u osijeku

Hajduk u Gradskom vrtu bez Maloče, Milovića, Caktaša, Gotala...?

Piše PSD.
23. kolovoza 2014. - 12:49
Hajduk na dva kolosijeka, kako će to ići? Tko će misliti danas o Osijeku? Ma daj, kakav Osijek i Gradski vrt i sudi Strahonja i Osijek je uvijek tradicionalno takav da u Vrtu za Hajduk češće serviraju trnje nego što mu ruže daju i ostane se kratkih – Rukavina...

U Osijek treba, a u četvrtak u Poljud slijeće Dnjipro, ulaznice se grabe, nema nego da gledatelji već počnu ulaziti na stadion, znajući koliko je to sporije i teže otkad su brojači stavljeni...

Budući da cijeli klub živi za – Dnjipro, neće se sad prva momčad slomiti da osvoji sva tri boda u Osijeku. Malo će kalkulirati. Baterije su prazne, treba ih napuniti, ima načetih, ima onih kojima treba predah, onih što je bolje da budu svježi u četvrtak u utakmici generacije nego da se trate po Osijeku.

Ima tko će u Osijeku zaorati brazdu. Neka se dokažu!

Pa je trener Igor Tudor ordinirao prekomandu, premješatj nekolicine članova Hajduk B ekipe, koja u to ime neće startati u Trećoj ligi već ovog vikenda nego u – ponedjeljak, s početkom u 18 sati, na pomoćnom igralištu.
U Osijeku od prvotimaca sigurno nema kapetana Marija Maloče koji je sakupio tri žuta kartona i odagnao sve dvojbe u startu o svom nastupu. 

Tek je s treningom počeo Filip Bradarić, on bi mogao biti spreman za derbi s Dinamom idućeg vikenda. Lakše je ozlijeđen i daroviti Andrija Balić. A ostali? Treba odvagnuti kako izbjeći da ih se ne optereti pretjerano. Zašto u Osijeku koristiti jednog Vršajevića ili Milovića, pa i Antonija Milića, da ne šaramo dalje sastavom sve do napadača... Naravno, netko mora i nastupiti, ne ide se "križnim putem" nego zrakoplovom, uprava se isprsila adekvatnim putovanjem "na kraj Hrvatske", tamo gdje Drava susreće Dunav. 

Ali, bolje je nekim vedetama dati "bocu kisika" predahom, u ime igranja na sve ili ništa kontra Dnjipra...

Za svaki slučaj i za moguće kombinacije i "šaranja" sastavom Hajduk je utakmicu protiv Junaka, svoje B momčadi u okviru Treće lige odgodio, smjestio u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

Na trening prve momčadi uz Zvonimira Milića koji je otprije s prvotimcima pozvani su i Lorenco Šimić (ali je u nemilosti jer odbija potpisati profi-ugovor), zatim Josip Vuković, Petar Bosančić, Ivan Prskalo i Iso Hairlahović, zatim Jeremiah Arkorful koji još nema pravo nastupa dok registraciju ne kompletira, te David Domej, mladi stoper iz Austrije, godište 1996. našeg porijekla koji je tek na probi. Njih dvojica treniraju da popune broj, ostali smiju reflektirati da nađu mjesto i na putovanju za Osijek.

Što biste rekli da zadnji red Hajduka u Osijeku zaigra u postavi: Mikanović, Z. Milić, Nižić, Jozinović?!

Po treningu nam se čini vjerojatna kombinacija. U tom stilu će se i ostati momčad zacijelo razlikovati od nastupa u Kijevu.

Na poštedi su, po svemu, osim kartoniranog Maloče još i Milović, Caktaš i Gotal. Da se sasvim osvježe, da ih ne grizu osječki komarci. Dejan Mezga zato - od prve minute. Možda i Artem Milevski u nekoj epizodi, ali Tjoma ili Mile, još nije moćan za veći utrošak energije.

Dakle, Hajduk B popunjava pravog Hajduka za "akciju Osijek". Pa će i o tome danas biti nešto više riječi na pressici pred put na novo prvenstveno gostovanje.

Inače, David Domej je na probi, svojedobno veliki austrijski talent, dosta je prosurfati internet, 18 godina, nekoć u križaljkama Milana, pa je potom ostao u bečkom Rapidu. Hajduk će ga probati, pozicija stopera potencijalno donosi najveći promet i ulaz-izlaz, eto je taman iz Hajduka otišao Prce, a lani Elez... 

Popuna može biti iz Austrije.

SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 07:05