StoryEditor
Hajdukna petu obljetnicu

Hajduk u 17.55 izdao priopćenje: Problemi našeg nogometa pokušavaju se prikriti skretanjem pažnje na navijače, pri čemu postoji i opasno ugrožavanje ljudskih prava

Piše PSD
22. studenog 2019. - 18:55

Prije točno pet godina Hajduk se solidarizirao s navijačima i odbio igrati derbi s Dinamom u Maksimiru. Potom je tjedan dana kasnije organiziran i veliki prosvjed na Rivi na kojem je sudjelovalo nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Pet godina je prošlo, ništa se nije promijenilo: Dinamo i Hajduk igraju 22. studenog, točno na obljetnicu neodigranog derbija 2014.

U sjećanje na taj dan, Predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk Benjamin Perasović napisao je poruku koja je objavljena na službenoj stranici Kluba. Prenosimo ju u cijelosti:

"Pet godina kasnije, točno na današnji dan...

Na žalost ništa se nije promijenilo. Ponovio bih svaku riječ izgovorenu na splitskoj Rivi. Hajduk je pokazao da je otvoren za dijalog, ali isto tako da nas ne zanimaju kozmetičke promjene niti političke predstave. Mi želimo stvarne promjene i reforme za zajedničko dobro hrvatskog nogometa. Opet, na žalost, primjećujemo da se problemi našeg nogometa pokušavaju prikriti skretanjem pažnje na navijače, pri čemu u dijelu prijedloga postoji i opasno ugrožavanje ljudskih prava.

Benjamin Perasović,

Predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk".

Izdvojeno

10. srpanj 2020 10:40