StoryEditorOCM
Hajdukžutica

Hajduk trenutno živi bajku, ali Gattuso bi se ubrzo mogao naći ‘na sto muka‘, evo tko mora posebno paziti

Piše D. Ka.
22. listopada 2024. - 18:58

Pobjeda u Koprivnici, zajedničko slavlje u restoranu, Hajduk je na plus četiri na vrhu. Sve izgleda kao bajka ovih dana oko Poljuda. Iako, tu je uskočio Mister, ne dopušta nikakvo prerano slavlje, pogotovo ne u listopadu:

- Četiri boda su ništa, jednaka nuli. Ako mislimo da je to velika stvar onda nećemo postići ništa.

Slijedi sada niz "malih" utakmica. Lokomotiva, Varaždin, Istra u prvenstvu. Tu je negdje između i Mladost iz Ždralova u Kupu. Uskočio bi i tu odmah Gattuso, protestirao, rekao da nema malih utakmica. Voli to Talijan naglasiti svaki put kada ima priliku.

Gennaro Gattuso: Naših prvih 35 minuta je svakako za analizu. Četiri boda plusa su jednaka nuli. To je mala prednost

Sviđa se navijačima takav pristup, osjećaju da nije riječ o pukoj floskuli, frazi. Iako, što se subote tiče, bit će Hajduku "mrvicu" lakše. Dobra je vijest da trener Lokomotive Čabraja neće u kadru imati Jona Mersinaja. Nije u prošlom kolu protiv Rijeke Mersinaj ni ulazio s klupe, ali reagirao je oštro na jednu odluku suca Strukana, zaradio žuti karton, ukupno treći. 

S druge strane, nitko od "hajduka" nije suspendiran za subotu, ali nekoliko važnih igrača je na rubu. Diallo, Rakitić, Šarlija i Uremović su na dva žuta kartona. 

image

Rakitić je već pet utakmica odigrao s dva akumulirana žuta kartona. U njima je napravio ukupno dva prekršaja, po jedan protiv Dinama i Rijeke.

Vojko Basic/Cropix

Eventualna suspenzija Rakitića bit će težak udarac Hajduku, kad god njoj dođe vrijeme. Zagospodario je Ivan sredinom terena, tu jednu utakmicu bez njega trebat će nekako izvući, preživjeti. Mada, već pet utakmica Rakitiću "visi" ta opasnost od suspenzije, pa problema nema. Dapače, što vrijeme prolazi, on je sve bolji. 

Trebat će posebno biti oprezan po pitanju stopera. Šarliji i Uremoviću prijeti suspenzija, a Prpić se ozlijedio, očekuje ga se natrag tek tamo negdje sredinom studenog. Mogao bi se kadar baš stanjiti na toj poziciji ispred vratara Lučića.

image

Prpić se sjajnim predstavama prometnuo u Gattusovu uzdanicu. Procjene su da ga zbog ozljede neće biti sve do sredine studenog.

Damir Krajac/Cropix

Na tragu toga, u narednim utakmicama možda se otvori prilika Josipu Elezu. Protiv Slavena dobio je 20-ak minuta, nastupio nakon više od mjesec dana. Tek jednom je ove sezone počeo od prve minute, još krajem kolovoza protiv Osijeka (1:0 pobjeda Hajduka). Tada ni Šarlija ni Uremović nisu bili u kadru, inače originalni Gattusov stoperski par s početka sezone.

Kako bilo, trebat će se idućim utakmicama oprezno pristupiti, barem dok se mladi Prpić ne vrati, osnaži taj obrambeni zid "bijelih".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 18:58