StoryEditor
Hajduketo nam ‘desetke‘

Hajduk sprema senzacionalan transfer: Poljudu je sve bliže Alen Halilović, kontakti su ostvareni i vrata su otvorena

28. listopada 2020. - 21:00
HaPro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia

Alen Halilović je u kombinacijama da pojača momčad Hajduka, odavna tako plemenitog nogometaša nije imala momčad „bijeih”, možda i od doba kad su bijeli dres nosili Niko Kranjčar, Ivan Leko, Senijad Ibričić...

Kako god, mogućnost da Halilović dođe u Hajduk je otvorena, određeni kontakti postoje, a Hajduku je prvo pitanje da odabere, promovira novog predsjednika, pa bi se i ta priča s Halilovićem mogla brže zakotrljati.

Interes bi bio obostran: Hajduk da ojača tamo gdje je najtanji, na poziciji „desetke”, a Halilović da osvježi karijeru koja je nekako zapela i nije se reprezentativno promovirao kako se očekivalo.

Halilović kao nekoć Kranjčar, svojom plemenitom tehnikom sigurno bi osvojio navijače i publiku, dao impuls „bijelima”, kao posebna atrakcija što bivši dinamovac rado nastavlja baš u Hajduku da uzleti s karijerom.

On je trenutačno slobodan igrač, zna biti u Splitu i trčati po Marjanu sa svojim trenerom Marijom Tomljanovićem, ima poveznica da rado nastavi karijeru baš u bijelom dresu.

Halilović je inače nekoć bio veliki talenat hrvatskog nogometa, Ivan Gudelj mu je bio izbornik u mlađim kategorijama kad je kapetan bio Josip Bašić, u „do 17” selekciji, najmlađi je debitant i maloljetnik koji je nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Rođen je u Dubrovniku 18. lipnja 1996., 2014. je transferiran iz Dinama u Barcelonu, kasnije je nastupao za Sporting Gijon, Hamburger SV, Las Palmas, Milan, Standard Liege i Heerenveen.

Prelazak u Hajduk bila bi intriga HNL-a, kako rekosmo već impuls za obje strane. Obostrani interes, koliko znamo, postoji, premda je posao još u začetku i tek se očekuju prvi konkretniji razgovori.

Jasno je, Hajduk čeka novog predsjednika, pa je i to ishodišna točka da se ovaj zanimljiv transfer eventualno realizira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. studeni 2020 13:58