StoryEditor
Hajdukhumanost na djelu

Hajduk se uključio u akciju Kornatsko srce!

Piše PSD
9. ožujka 2017. - 17:17
srce_kornatsko11-090317

Predstavnici DVD Vodice, MNK Heroji 2007., VZ ŠKŽ, udruge Krijesnica i HNK Hajduk Split, kojeg je predstavljao predsjednik Uprave Ivan Kos, najavili su danas na konferenciji za medije u Vodicama početak projekta Srce Kornatsko.

Cilj projekta je obilježavanje 10. godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama načelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt.

Kornatska tragedija obilježit će se istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. u čitavoj Hrvatskoj na predviđenim mjestima po županijama. Donatori humanitarne akcije na dan puštanja lampiona na unaprijed predviđenim mjestima u županijama moći će podići lampione.

Sredstva prikupljena kroz humanitarnu akciju bit će usmjerena na rehabilitacijski kamp udruge Krijesnica. Rehabilitacijski kamp organizira se za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti, a ove godine u lipnju provest će se 14. rehabilitacijski kamp u Fužinama. Tijekom 16 godina rada udruge Krijesnica kroz rehabilitacijski kamp prošlo je više od 200 djece. Sredstva prikupljena ovom akcijom omogućit će sustavnu i kontinuiranu rehabilitaciju djece i obitelji suočenih s malignim bolestima.

HNK Hajduk Split prepoznao je značenje projekta te će se aktivno uključiti u njega. Na utakmici Hajduk – Rijeka, 11.3.2017., igrači obiju momčadi izaći će s transparentom slogana akcije – Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce Kornatsko.

U promociju projekta su se uključile i sve momčadi Prve hrvatske nogometne lige te će sve utakmice u sljedećem kolu početi na isti način. Hrvatska vatrogasna zajednica podržala je projekt te će se aktivno uključiti u provedbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 01:00