StoryEditorOCM
Hajdukjoš malo pa nestalo

Hajduk ruši rekord, sprema se nezapamćeni spektakl: ‘Ovo će biti uvjerljivo najveći posjet‘

Piše Robert Matteoni/SN
21. studenog 2023. - 13:07

Nogometaši Istre 1961 u nedjelju dočekuju Hajduk, za pripremu su prije tri dana igrali protiv Udinesea, ostali su 1:1. Ali ništa ih neće moći pripremiti na utakmicu protiv vodeće momčadi HNL-a, kada će biti srušen rekord stadiona Aldo Drosina.

- Sve ide svojim tijekom. Obavili smo razgovore sa predstavnicima Policijske uprave, pretprodaja karata ide punom parom, organizacijski se pripremamo za utakmicu koja će imati rekordnu posjetu", rekao je Mikel Lauzurica, glavni direktor Istre 1961 za Sportske novosti.

- Prema dosadašnjim pokazateljima, a do utakmice ima još 6 dana, gotovo sigurno će biti na tribinama 8000 tisuća ljudi! Od kad je BA preuzela klub, 2018.godine, ovo će biti uvjerljivo najveći posjet Drosini."

Velika navala očekuje se od strane gostujućih navijača, vjerojatno će biti u većini?

- Mi možemo kazati da će gostujuća tribina, Jug, biti puna navijača Hajduka. Za ostale tribine to nije moguće precizirati, ali je točno da će gosti imati veliku podršku svojih navijača. Sa druge strane biti će i naših navijača u većem broju nego inače, jer osjetimo to u okruženju. Oni su nam jako važni i za Hajduk, ali i za podršku pet dana kasnije kada na Drosinu stiže Varaždin."

NEDJELJA NA DROSINI

Do sada je pretprodaji, uz 1000 pretplatnika, otišao gotovo sav raspoloživ broj ulaznica. U Istri kažu da u ponedjeljak još ima na raspolaganju tek 21 ulaznica Zapad (Branko Bubić-Buba), 138 Istok, a uvjereni su da će u tijeku utorka planuti i te ulaznice.

Što znači da bi još na raspolaganju moglo biti samo Sjever, gdje je preostalo 1263 ulaznica. Dakle, bit će najmanje 8000 gledatelja, a moguće i 9000. Okvirno se očekuje utržak oko 50 tisuća eura, a troškovi će se sumirati na kraju utakmice. Preporučljivo je gledateljima da dođu dovoljno rano na utakmicu jer će biti velika gužva na uskim ulazima Drosine, uz ionako velike i prilično stroge kontrole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:00