StoryEditorOCM
Hajdukdobri rezultati

Splitski vijećnici pohvalili financijske rezultate Hajduka: ‘A rugali su nam se za jogurte i japanke...‘

Piše SPORT SD
13. prosinca 2023. - 19:16

Jedanaesta točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća je bilo Financijsko izvješće HNK Hajduk Split š.d.d. za 2022. godinu. Financijsko izvješće je prihvaćeno s 24 glasa za i jednim suzdržanim.

- Sedam i pol milijuna kuna dobiti prošle godine. Prošla godina je bila rekordna po puno brojki. Rasli su prihodi od ulaznica, sponzorstava, komercijalni prihodi i ostali prihodi. Rashodi su 69 posto pokriveni prihodima, cilj nam je u Strategiji bio doseći razinu od 62 posto. Ako igramo Europu to će biti i preko 70 posto. Razlika se pokriva transferima. Za ovu godinu su se svi pozitivni trendovi nastavili. Opet smo i Kup osvojili. Imamo 20 tisuća pretplatnika i 105 tisuća članova. Rekordan transfer, iako se još ne može ostvariti. Pitanje je hoće li biti knjižen ove ili iduće godine. To ćemo iskomunicirati i s ministarstvom i s odjelom za licenciranje. Ako bude prihvaćen ove godine, bit ćemo u dobitku, bez njega u gubitku. Financijski je sve bolje - izjavio je direktor Ivan Matana.

Tomislav Šuta je izrazio zadovoljstvo napretkom poslovanja kluba. Pohvalio je prihode od prodaje roba, usluge, transfera ali posebno ulaznica. Zanimalo ga je povećanje troškova za agente.

- Prošle godine smo imali rekordno nizak postotak, 6.8 posto u prosjeku. Ali to ima smisla jer su nam rasli prihodi od transfera sa 50 milijuna na 107 milijuna kuna. Sve ovisi od agenta, nekome je Hajduk drag pa ne naplati ništa - odgovorio je Matana.

I Davor Matijević je pohvalio poslovanje Hajduka:

- Nakon KK Split, Hajduk dođe kao melem na ranu. Čestitam na rastu i nadam se novim sportskim uspjesima.

- Mi vam dajemo pet milijuna kuna za omladinsku školu, za nas zanemariv iznos, a vi ste s tim novcima igrali finale Lige prvaka mladih, čestitam vam na tome. Uz to, ništa ne sakrivate, najtransparentniji ste od svih HNL klubova. Dinamo igra i Ligu prvaka, a mi više od njih ostvarimo novaca od sponzora i od ulaznica, to je još jedan podatak koliko dobro radite. Rugali su nam se da se bavimo jogurtima i japankama, pa evo, prihod od prodaje više nego cijela Hrvatska skupa, što se tiče sporta. Jedino nam fali europski iskorak - napomenuo je Igor Stanišić.

- Hajduk je profesionalni sportski klub, nije pekara, nedostaje rezultatski iskorak. Ako se pogleda račun Hajduka, vidi se da je prihod od članarina nula kuna. Ta sredstva dolaze na račun HNK Hajduka i Hajduk može upravljati njima. Kako se to knjiži, kao prihod, ili dug? Čestitam na finalu Lige prvaka mladih, zanima me na koliko od tih momaka koji su igrali taj turnir Hajduk računa - pitao je Josip Markotić.

- Članarine se knjiže kao dugoročna obveza Hajduka, mi raspolažemo sredstvima. Za pitanje o juniorima bih rekao da računamo na sve njih - odgovorio je Matana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:13